Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тихо и методично те превземат териториите на другите морски видове, възползвайки се по най-добрия начин от климатичните промени и човешката немарливост

Моловете внезапно потъват в мрак, уличното осветление също угасва, милиони хора по домовете си се оказват на тъмно и тревожно окупират балконите, надявайки се да получат отговорите от непрогледната нощ. В луксозния си работен кабинет президентът Джоузеф Естрада май не се нуждае от допълнителни разяснения какво точно се е случило. „Това е преврат. Генералите най-после убедиха войниците си да вдигнат оръжие срещу мен“, мисли си опитният политически играч и пресмята какви са шансовете му да оцелее. Тревожните минути се нижат бавно една след друга в очакване да се случи нещо страшно, което да промени изцяло политическата ситуация във Филипините.

После идва и телефонното обаждане, което носи успокоение за президента Естрада и неговата върхушка. Оцапан в машинно масло и запотен от напрежение инженер вдига с треперещи пръсти слушалката, за да обясни на своите преки началници как 40 милиона обитатели на най-големия филипински остров Лусон са останали без ток заради... медузи.

Какво се случва тогава и всички подробности за медузите, четете в хартиеното издание на брой 8/2022 на сп. "Космос".