Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александра Богданска Кадър: Нова тв
Александра Богданска Кадър: Нова тв

Счупеният човек е най-цял, защото вече знае и да губи. Добавих още едно качество. Знам и да губя. Залепих се май. То личи там, където е пукнато, ама се закрепих. Това заяви Александра Богданска пред Нова тв в първия си откровен разговор след развода с бившия си мъж Даниел Петканов.

Не мога да лъжа и затова не го правя. Образът, който хората познават, е честен, искрен. Излъгах може би благородно, когато обявявахме развода с Дани в онзи момент. Иначе щяхме да събудим много коментари, които щяха да се отразят след това и на детето ни. Тогава казахме "решихме да се разделим", коментира тя.

От думите й стана ясно, че всъщност обаче решението е било на тогавашния й съпруг Даниел Петканов. 

Грешки нямам. Когато ми се случи нещо много кофти, си казвам "това беше, аз приключих, няма да мога да се изправя този път". Когато мине време и погледна назад, си казвам "това е било такава възможност" да бръкна още по-надълбоко в душата си, да се срещна още по-близко със себе си - това беше най-страшното, което съм правила, сподели Богданска.

Аз съм си мислила, че постъпвам като добър човек в някои ситуации спрямо хора, които съм обичала. Но ето визирам Даниел в случая. Мислила съм си, че мога да го мотивирам по начина, по който мотивирам себе си. А той е тотално различен човек. Ако мен ме мотивира някой да ме смачка, някой да ме натисне. Аз, като съм му казвала: "давай, бе, давай, ще се справиш, можеш още", той още повече се е затварял в себе си. Трябвало е обратното - "страхотен си". Обаче просто не съм тази жена, че да се изкривя така - като лъжа съм го считала в този момент. И това го научих по лошия начин, като се разведох вече, посочи моделката.

Разводът отприщил у нея въпроса - дали е възможно жените работохолички да бъдат обичани. "Амбициозната жена може ли паралелно с успеха си да развие стабилно семейство и да го поддържа? Дали аз мога някога да донеса семеен уют? Нямам все още отговор на този въпрос и мисля, че в близко бъдеще няма да имам. Малко ме побиват тръпки и ме плаши, но ако това е моята роля в този земен живот, да науча тези си уроци, защо трябва да се боря срещу природата? Ето това е срещата със себе си", каза още Богданска.

Близо три години изпитвах пълно щастие, когато имах семейство, човек до себе си и успешна кариера. Сега се уча как да се чувствам щастлива като самотна работеща майка. През всички емоции минах, разпознах ги, преживях ги, приех ги. Сега съм приключенски настроена, с нестихващ дух. Аз съм г-ца Амбиция. Имам много идеи, каза моделката.

Аз не очаквах Даниел да поиска развод. Бях настроена към това да работим за второ дете. И през ноември един ден той ми каза: "не, аз не мога с теб, до теб, аз съм половин човек". Оттам последва болката, обидата. А всичко премина, когато отново се върнахме към нормален начин на комуникация. Зряло и осъзнато започнахме да говорим какво е довело до тази ситуация. Аз не мога да го направя вече по-добър мъж, ако го карам да стои до мен, затова го пускам на свобода. Аз го обичам, Даниел е любовта на живота ми. И ще продължа да го обичам, но по по-различен начин. Защото опитвайки се да го намразя, какво правя? Все едно намразвам детето си, защото 50% от него е Даниел, обясни още тя.

И двамата с Даниел сме много емоционални. Има хора, които са създадени за дълги маратони, и такива за спринтове. Е, ние бяхме на спринта - емоции, различни по естество и интензитет. Изпитахме всичко. Той е човекът, който най-много ме нарани, и човекът, който ми показа най-голямата любов, на която съм способна. Изведнъж просто вече нямахме сила да тичаме и се разделихме, сподели Богданска.

Аз потънах. При мен щастието обича звук и светлина, прожектори, но си страдам тихо. Затварям се, разпадам се, чупя се на парчета. Идват близките ми, приятелките, посъбират ме. И се изправям и тогава вече гордо говоря за това през какво съм минала, защото това е опитът, който мога да споделя с хората, обясни тя.

Моделката посочи още, че най-трудно й било да замълчи, когато й се искало да говори при раздялата. Оттогава досега не може да си върне гласа. "Все едно Господ ми каза "сега като не говореше, когато трябваше, ще мълчиш, когато искаш да говориш". 

Косата ми опада. Не спя. Имах 2 месеца, в които спях по 3-4 часа на денонощие. Не бях на този свят. Не бях на себе си, каза тя.

Няма връщане назад по начина, по който сме били с Даниел. Няма място и за нова любов в живота ми. Малко съм осакатена. Фокусирала съм се върху работата си. Не мисля за любов. Ако дойде - живи и здрави, сигурно ще я позная, а може и да я подмина, но не го мисля, обясни Богданска.

По думите й стана ясно, че не би допуснала да загърби себе си в името на любовта. "Аз нямах проблем с него, той имаше с мен. И продължава да е така. И двамата си признахме, че имаме вина. Трябва да се загърби егото и когато това се случи, идва само хубаво. Това ни се случва в момента", каза още тя.

Ходя на психолог. Не се променям. Нямам самочувствие, че съм достатъчно от всичко. Аз съм човек с много ниска самооценка. Нямам самочувствие и това ме прави земна и естествена. Душата ми мисля, че ще се оправи. Има наченки. Доста пострада, заключи моделката.