Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: МВР на Северна Македония
СНИМКА: МВР на Северна Македония

Двама благоевградчани са арестувани в Северна Македония за измама, съобщи македонското МВР.

Задържаните са К.О.И.(51 г.) и приятелката му Г.Е.М., на 56 г., от Благоевград, които с измама се опитали да вземат 20 000 евро от 65-годишна жена от Скопие. Те я излъгали, че нейната дъщеря е прегазила дете и те ще й помогнат да не отиде в затвора.

Във вторник на 65-годишната жена по телефона се обадил непознат, представил се за полицейски началник. казал й, че дъщеря й е предизвикала катастрофа и ако иска да я спаси от затвор, трябва да му даде 20 000 евро, обясниха схемата от вътрешното министерство. Жената обяснила, че вкъщи има само  7500 евро, а другите пари ще ги даде допълнително. Измамникът поискал наличните пари веднага, а останалите - на следващия ден. Около 16 часа на определена локация в Община Аеродром жената дала парите на непознато лице. Днес измамникът повторно се обадил около 7 часа, но жената се усъмнила се сигнализирала в полицията.

Веднага криминалистите предприели мерки и дали инструкции на жената как да постъпва. Тя занесла парите на друго посочено място, а веднага след това полицаите  арестували К.О.И. След това е задържана и  Г.Е.М., която го чакала в близък ресторант.  У двамата са намерени пари, а К.О.И. при разпита признал за измамата, казал, че по същия начин измамил още двама души от Кавадарци и Охрид.