Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Над 40 служители на МВР са уличени за действие или бездействие в помощ на Георги Семерджиев - шофьорът, който през юли уби с автомобила си две момичета на тротоара на булевард "Черни връх" в центъра на София, след което избяга и с помощта на полицайката Симона Радева се укри. Това съобщи по Nova главният секретар на МВР Петър Тодоров. 

Проверка показала, че Семерджиев има 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения. Шофира с фалшива шофьорска книжка, фалшиви регистрационни табели и метамфетамин в кръвта.

Проверката за чадър над Семерджиев бе започната от вътрешното министерство, след информация, че полицаи помагат на Семерджиев да се укрие. Проверката срещу Симона Радева все още не е приключила, но главният секретар очаква нейното дисциплинарно уволнение.

Проверката на МВР обхваща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушения на пътя и въпреки това е продължил да шофира, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 служители от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите - умишлено или от нехайство.

За съжаление има констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са оказвали помощ, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях, каза още Тодоров.

Петър Тодоров, главен секретар на МВР
Петър Тодоров, главен секретар на МВР