Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов СНИМКА: Архив
Цветан Цветанов СНИМКА: Архив

"Проблемите, които ни съпътстват в геополитически план, показват, че ние нямаме лидерство, което да може да може да консолидира политическите формации да мислят за страната и решаването на проблемите, това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

По думите му всяко едно правителство, което идва да управлява, твърди, че ще направи нещо невиждано до момента, а след разпадането му служебният кабинет започва ревизии, за да изчисти кризите, съобщиха от пресцентъра на партията. 

"Обединението на четворната коалиция не беше основано единствено на омраза срещу всички останали. Видяхме, че има и вътрешна омраза, заради която направиха кадрови промени в цялото държавно управление", подчерта Цветанов.

Той коментира и енергийната обстановка в страната.

"По данни на европейските ни партньори газохранилищата на всяка една от държавите от ЕС са запълнени на 70%, а в България обемът е под 50 на сто", подчерта лидерът на "Републиканци за България". Според него за да има страната сигурност и устойчивост за бизнеса и потребителите, трябва да бъдат подписвани дългосрочни договори.

"За две години и половина бе изграден газопроводът "Турски поток". Това означава, че обслужвахме чужди интереси, а не своите. Ако имахме разклонения, можехме да сме взискателни към "Газпром" и да кажем, че количествата първо ще задоволят вътрешното потребление, а после ще продължат към Сърбия и Унгария", констатира Цветанов, подчертавайки, че по казуса има съмнения за злоупотреби.

Той бе категоричен, че България не е способна да излезе сама от зависимостта от "Газпром" в толкова кратки срокове, заради което трябва да се придържа към европейските решения.

"Обричаме се на невъзможност да се възползваме от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост за тази година. Те са в размер на 4 млрд. лева - 1.5 млрд. от които са свързани с планираните 22 законодателни инициативи", прогнозира Цветанов.

Цветанов констатира пред България Он Еър, че в сектора на сигурността няма абсолютно никакви реформи.