Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Сандов Кадър: Нова нюз
Борислав Сандов Кадър: Нова нюз

“Ние за 7 месеца и половина направихме повече, отколкото беше направено от последните 8 правителства”, заяви бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов. 

“Обвиняват ме, че с решението за АМ "Струма" излагам на риск средствата, които до момента са получени. В писмо на ЕК, което вчера публикувах, ясно се казва, че няма риск за средствата досега, ако проектът изпълнява всички условия. Mоят прочит на това писмо е, че ако беше се случила тази отсечка по начина, по който ГЕРБ измениха проекта, то тогава щеше да се измени цялостният проект, по който са дадени средствата до момента за всички останали участници в него”, така обоснова решението си Сандов пред Nova News.

Той обясни, че намеренията му не са били да положи подписа си за край на проекта в последния му работен ден. това е станало, защото писмото е пристигнало в средата на миналата седмица. “Не е като да е стояло нещо на бюрото ми известно време и аз в последния момент да съм го разписал на изпроводяк”, каза той.

“Аз предвидих, че това може да се случи, ако АПИ не се съобрази с всички аргументи, които ЕК, Природозащитното движение и ние като министерство имахме. Няколко месеца положихме усилия да ги убедим да се направят равностойните алтернативи и да се мисли за нова оценка. Но АПИ и Гроздан Караджов упорито не желаеха да се съобразят с това и се стигна до този резултат”, допълни бившият министър.