Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Британският боксьор публично признава, че се нуждае от съвсем малко побутване, за да участва в мегасблъсък с Антъни Джошуа

Циганският крал се хвали, че живее скромно и дори съветва жена си да купува от евтиния яйчен крем, за да му направи десерт

Cлед всеки мач гигантът хващаше микрофона, за да благодари на жената и децата и да им обещае, че най-сетне ще се завърне у дома. Бляскавата му победа над машината за убиване Дионтей Уайлдър го качи на трона, снабди го с бели пари за черни дни и като че ли най-сетне го убеди, че наистина е дошло време да се отдаде на семейството. Няколко месеца по-късно Тайсън Фюри не изглежда щастлив от ролята си на безгрижен пенсионер.

Камерите на папараци и случайни минувачи вече няколко пъти улавят някогашния шампион в тежка категория да върши глупости под въздействието на алкохола. Наскоро Циганският крал нанесе сравнително леки за възможностите си поражения на такси в Кан, защото шофьорът го видял, че е пиян и отказал да го качи.

"Няма какво да се извинявам. Явно ми завиждате за хубавия живот и успехите", защити се британецът в социалните мрежи, но феновете му не се хванаха на номера.

Тайсън Фюри очевидно не се чувства комфортно в ролята на безработен съпруг и баща, който разполага с цялото свободно време на света. Той често пуска снимки от делнични забавления с любимата Парис и шестте им деца. На снимките нещата наистина изглеждат перфектни, но дали и в действителност е така?

Пиянската изцепка

на боксьора от тежка категория съвсем не е първата. През 2020 г. той беше спипан да шофира под влиянието на алкохол и наркотици. И му се размина сравнително леко, защото е спортна звезда и властите не демонстрираха особен ентусиазъм да приложат цялата строгост на закона. За по-старите му прегрешения, между които и употребата на допинг, въобще няма смисъл да отваряме дума. Фюри си беше луда глава и в най-славните години на ринга, а скуката, която го е заклещила у дома, буквално го побърква и го тласка към вършенето на глупости.

За сегашното му състояние си има лек. Циганският крал най-лесно ще прочисти главата си, ако реши отново да се върне на ринга. Няма нужда да е утре или вдругиден. Дори мисълта за нова грандиозна битка и неуморните тренировки в зала биха изкарали Фюри от мрачния унес, в който е изпаднал и който го тласка към създаването на неприятности. Може би и заради това шампионът в тежка категория, който срази най-големите си съперници на ринга, вече подгрява интереса на огромната си маса фенове със сигнали, че е готов отново да нахлузи ръкавиците. И за да не изневери на неподражаемия си ексцентричен стил, Фюри обеща да се върне, но само при положение, че евентуалният му нов сблъсък с Антъни Джошуа ще е безплатен за феновете край ринга и тези пред телевизионните екрани.

"Ще се върна на ринга срещу Джошуа, но условието ми е феновете да ни гледат безплатно по телевизията и всичките билети да бъдат свободни. Никакви пари не трябва да се направят от този британски исторически мач", написа Фюри в Инстаграм. Звучи благородно като идея, но е невъзможно за изпълнение. И Циганският крал прекрасно го осъзнава. Състои ли се подобна битка, акулите в света на професионалния бокс ще гледат да направят толкова пари, че да осигурят старините и на своите внуци.

Анализаторите вече изчисляват, че мач за обединяване на титлите ще донесе поне 150 млн. долара за организаторите и двамата боксьори. Но това при положение, че шоуто се организира в Саудитска Арабия, откъдето са готови да пратят торби със злато по самолета само и само да докарат двете суперзвезди на световния бокс.

Преди да се мисли за организацията на мегасблъсъка, Антъни Джошуа ще трябва да се саморазправи с Олександър Усик. Двамата ще се срещнат на ринга на 20 август в Джеда, а залогът са титлите на WBA, WBO и IBF. Украинският боксьор е суперподготвен и няма намерение да се даде лесно, за да не пречи на боя на Джошуа с Фюри. При добро стечение на обстоятелствата за двамата британци, ще започнат тежки преговори кой по колко ще получи. И точно заради това изхвърлянията на Фюри, че не иска пари, звучат някак фалшиво и дразнят ухото на публиката.

Иначе Циганският крал и преди се е хвалил, че на месец не харчи повече от една британска минимална работна заплата. Дори преди време беше снимал жена си как купува от евтините кутийки с яйчен крем, за да му направи някакъв десерт.

"Нямам нужда от много пари.

Моят живот

е боксът

и там никой не те гледа колко си богат, а какво можеш. С много от спечелените пари планирам да построя домове за бездомници. Надявам се и другите да последват моя пример и да не харчат изкараното за безсмислени вещи", казваше Фюри още докато беше активен на ринга.

И колкото и да е скромен в харченето за удоволствия, той все пак изпълни една своя отколешна мечта. Световният шампион спонсорира треторазреден футболен отбор в Моркамб, където живее със семейството си. Феновете на тима реагираха положително, въпреки че не очакват да го гледат във Висшата лига. Важното е, че любимият им боксьор ще е на трибуните и парите за почерпка след мача ще са осигурени.