Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът в оставка Кирил Петков.
Премиерът в оставка Кирил Петков.

Понеже не вярвахме, че от ИТН са се събудили с катарзис, поставихме много ясно условие - да бъде избран Бойко Рашков за председател на КП КОМПИ още по време на преговорите и тогава ще имаме правителство, заяви Кирил Петков по "Нова телевизия". Според него това не е харесало на "Има такъв народ" и те са се оттегли от преговорите. Точно както и очаквахме, каза премиерът в оставка и лидер на "Продължаваме промяната".

Едни хора си правят куклен театър, измислят си тези за оправдание, а трябва да проследите какво се случва с парите. Миналата седмица им спряхме милиард и половина лева, сложихме изискване Бойко Рашков да разследва корупция и те решиха да дръпнат ръчната спирачка, обясни Петков поведението на Слави Трифонов и хората му.

Парите е трябвало да бъдат раздадени през министерството на регионалното развитие, което се управлява от министър на ИТН. Министерският съвет обаче не ги е дал.

Министър-председателят в оставка смята, че ИТН просто са използвали за повод изтеклия в петък разговор, в който Христо Иванов информира колегите си за преговорите. При всички положения нямало до подкрепят нов кабинет. 

Петков заяви, че за ПП повече не са възможни преговори за кабинет заедно с ИТН. Същото по-рано днес заяви и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

При нея е третият мандат и от нея зависи как ще действа, дали и кога ще го върнат, добави Петков.

Той потвърди информацията на "24 часа", че тази вечер в Министерския съвет с Нинова и лидера на ДБ Христо Иванов се събират на консултации могат да сформират ново правителство. 

Очаквайте подробности