Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Семерджиев е известен с това, че редовно употребява
и продава амфетамини.
Георги Семерджиев е известен с това, че редовно употребява и продава амфетамини.
  • Две лаборатории правят изследването
  • Кръвната проба за наркотици показва кога точно е употребено упойващото вещество
  • Обикновено излиза в рамките на деня, неговата не излиза 7

Семерджиев, рецидивиста с над 50 нарушения на пътя, който премаза с мощния си джип “Ауди” две момичета, научи “24 часа”. Трагедията стана на 5 юли вечерта на бул. “Черни връх” в центъра на София. Семерджиев се укри и бе задържан по обед на следващия ден, 6 юли.

До момента обаче не е ясно дали той е употребил наркотици преди катастрофата. Заради забавянето на резултатите в едната лаборатория разследващите са изпратили кръв и на друга. Те обаче не успяха да обяснят на какво се дължи забавянето на резултатите, които обикновено са готови за ден. Пробите трябва да покажат кога точно Семерджиев е употребил наркотици. Още в началото се породиха съмнения, че може да изгради защитна версия, че е употребил дрога след катастрофата. Кръв от рецидивиста беше взета принудително на 7 юли, два дни след катастрофата. Преди това го издирваха 12 часа, презкоито е бил вкъщи с помощта на полицайката Симона Радева.

В четвъртък Георги Семерджиев ще се изправи пред Апелативния съд в София, за да обжалва постоянния арест, който му наложи първата инстанция в събота. Очаква се на заседанието

прокуратурата да представи резултатите от лабораторното изследване

на кръвта на рецидивиста. Това ще се случи на 7-ия ден от вземането ѝ принудително с разрешение на съдия, защото след задържането си той е отказал да даде доброволно и е буйствал.

На 19 април 2020 г. на бул. “Черни връх”, но до мол “Парадайс” се случи другата кървава катастрофа, при която загина Милен Цветков. За разлика от Георги Семерджиев, който избяга от местопрестъплението, тогава Кристиан Николов, шофирал същата марка джип, остана, опита се да помогне и даде тест с дрегер на място. След това веднага е отведен за кръвна проба, която дал доброволно. Резултатите от нея бяха готови 3 дни по-късно, показва справка в съобщенията на Софийската градска прокуратура. Още на 22 април 2020 г. беше съобщено, че Николов е шофирал след употреба на 4 упойващи вещества - амфетамин, кокаин, марихуана и бромазепам. Заради дрогата в кръвта на Николов му

беше повдигнато ново, по-тежко обвинение,

защото случаят е особено тежък - за умишлено причиняване на смърт в транспорта, за което наказанието е от 15 г. до доживотен затвор.

Рецидивистът Иван Балабанов, с когото Семерджиев като пътник катастрофира през март.
Рецидивистът Иван Балабанов, с когото Семерджиев като пътник катастрофира през март.
По-късно Софийският градски съд не прие квалификацията на обвинението. Николов беше осъден на 8 г. затвор. В сряда делото трябваше да започне на втора инстанция в Апелативния съд, но заради контакти със заразен от коронавирус Кристиан Николов не се яви и заседанието беше отложено за октомври.

На Георги Семерджиев беше повдигнато още едно обвинение - за притежание на дрога. В джипа, с който уби двете млади жени е намерен амфетамин, за който на Семерджиев е повдигнато четвъртото обвинение. Дрогата била сред личните му вещи в предната част на джипа, който се разполови. Количеството не било голямо и затова можело да се предположи, че по скоро е за лична употреба, а не за търговия.

Той вече е осъждан за притежание на наркотици

Освен това Семерджиев ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост на Христина и Хариет, пометени от джипа му на тротоара, както и за две провинения от 10 юни - шофиране с фалшива книжка и употреба на дрога. Тогава е тестван в “Студентски град”, пробата е положителна, но Семерджиев избягал, за което в прокуратурата и МВР има проверки.

Информация за още един случай на катастрофа с участието на Георги Семерджиев има в МВР, научи “24 часа”. Инцидентът е от март, но Семерджиев е бил пътник в луксозен автомобил. Шофирал е Иван Балабанов-Вазелина от Панагюрище. Двамата са приятели, а познатите им ги свързват с общи интереси в черното тото с уредени ситуации в мачове от долните дивизии. Иван Балабанов нашумя в началото на миналата година, когато преби зверски мъж пред детето му, но лежа в затвора за кратко само за незаконно оръжие. Той е разследван и за представяне на фалшива диплома в КАТ, с която си извадил шофьорска книжка. Също като Георги Семерджиев Балабанов е с дебело криминално досие. Близък приятел е на Златомир Иванов-Златко Баретата. Пътният инцидент с двамата рецидивисти става на пътя София - Чепинци. Джипът “Мерцедес”, управляван от Балабанов, е летял с над 120 км/ч, изпреварвайки други автомобили и камион, който завивал вляво на кръстовище. Маневрата обаче изненадала Иван Вазелина, опитал се да го заобиколи, продължил напред, не успял да се върне на пътя и се забил в мантинелата.

Двамата рецидивисти оцелели по чудо. Георги Семерджиев напуснал место- произшествието

Проверява се дали полицаи от едно от районните управления в София не са го прибрали оттам. Колата била на лизинг, а застрахователната компания отказала да покрие щетите. След инцидента Иван Балабанов подкарал фирмен джип, който е забелязван в София с полицейска лампа в него също като този на Семерджиев.

“24 часа” научи и причината за нахлуването на Волен Сидеров в Първо районно управление в петък. Тогава лидерът на “Атака” счупи вратата на сградата в опит да влезе, за да пита началника защо е назначена на работа Симона Радева, отстранена и разследвана за връзки с шофьора убиец. В началото на кариерата си като младши сержант в Охранителна полиция преди 2 г.

Радева и неин колега влезли в офиса на “Атака” за проверка. Там била една от репортерките на партийната телевизия “Алфа”. Униформените и особено амбициозната Симона започнали да я претърсват. Станал скандал, защото Радева започнала да бърка под дрехите на момичето и да я обижда.

След подаден сигнал полицаите си тръгнали от офиса. След като стана ясно, че същата полицайка е уличена във връзка с Георги Семерджиев след катастрофата, Волен Сидеров и съпартийците му предприели поредната си акция пред Първо районно управление, което той неведнъж е посещавал по други поводи заради хулиганство.