Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Множество нагли катастрофи с висока скорост, някои от които с жертви, шокираха София само за седмица. В повечето случаи виновните шофьори бягат от мястото на инцидента, полицията не даваше достатъчно информация, което създаде силни обществени настроения.

Кулминацията настъпи вечерта

в понеделник,

5 юли, когато автомобил помете и уби две жени на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" в столицата. Водачът - 35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, беше задържан 14 часа по-късно.

Той бе обявен за общодържавно издирване, защото има над 50 нарушения, книжката му е швейцарска и се оказа отнета.

В 23,08 ч. джип "Ауди Q7" минава на червено с много висока скорост и блъска такси. От удара джипът изхвърча и се забива в асансьора на подлеза към метростанция "Европейски съюз".

На пешеходната алея в този момент са се намирали две жени, в които джипът се врязва и те загиват на място.

"Млади момичета - на 22 и 26 години, които са изчаквали на тротоара - обясни началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев. -

От самия удар автомобилът се разчленява на две - едната половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и ги помита."

Пострадали са още няколко души, включително и 52-годишният шофьор на таксито, който е с контузия на главата. Той е бил прегледан от лекари на място, но отказва да влезе в болница.

Очевидци разказаха, че по време на зверската катастрофа Семерджиев е летял с поне 120 км/ч.

Според Нова телевизия той е бил задържан по

разследване за черно тото на ГДБОП

и Специализираната прокуратура през 2010 г., но не е съден за това. Тази година пък е излязъл от затвора, след като лежал там 8 месеца за разпространение на дрога.

Като по чудо се размина без жертви и инцидент с електрическа тесла в центъра на София 4 денонощия по-рано. Шофьорът, който се удари с автомобила си в чисто нова бирария в столицата, също избяга след сблъсъка.

След инцидента колата е смляна, но по чист късмет в този момент не са преминавали хора по иначе много оживената търговска улица, за която има идеи да стане пешеходна зона. Смята се, че човекът зад волана е карал прекалено бързо в иначе тясната улица, която не предполага високи скорости.

Властите предполагат, че шофьорът е със сериозни травми, тъй като предното стъкло е счупено, а въздушните възглавници, включително и тази на волана, са се отворили. Очевидци на място

забелязаха

кървави следи

Имаше дори смели идеи в социалните мрежи кръвта да бъде изследвана за алкохол.

Водачът на варненската кола все още се издирва, а полицията разследва инцидента.

Концентрацията на толкова нагли случаи за кратко време предизвика много силно напрежение в обществото.

Емил Василев, адвокат: В такива случаи се сещам за законите на хан Крум

Повторение на трагедията с покойния Милен Цветков. Психопатът, убил две жени при хотел "Хемус" снощи, е минал на червен светофар с над 130 километра в час. Не говорим за някоя квартална уличка, а за супероживено място пред мол. И това, за да покаже надмощието на джипа си, закупен с пари от черно тото и наркотици.

В такива случаи се сещам за законите на хан Крум. Такива масови убийци трябва да бъдат публично бити и изнасилвани, преди да бъдат обесени. Съжалявам, че като юрист трябва да кажа подобни думи. Господ е спасил живота му, за да понесе своята отговорност пред обществото. Да видим каква ще бъде тя. И пак ли "по непредпазливост", както при убийството на горкия Милен???

Цветеслава Гълъбова, психолог: Ще бъде осъден, но двете момичета няма да се върнат

Някакъв "с множество криминални регистрации, включително за наркоразпространение, с 50 наказателни постановления, с фалшиви номера на колата" с висока скорост се удря в асансьора на метростанцията и колата се разцепва. ИДИОТЪТ УБИВА две момичета пешеходки. ИДИОТЪТ ПСИХОПАТ и спътничката му, също не по-малък идиот от него, са избягали от мястото на катастрофата. Вероятно са били друсани и пияни. Ще бъдат намерени, ще бъдат съдени, вероятно ще бъдат осъдени, но двете момичета няма да се върнат. А тези две друсалки ще продължат с абсолютно безсмисления си празен живот, в който пиенето, наркотиците и бързите коли са ценност.

А защо нищо не е предприето и не се предприема срещу гонките и меренето на самочувствието и п****те на разни умствено изгладени индивиди с мощни коли по кръстовища и булеварди в София, е друга тема.

Явор Сидеров, историк: Вероятно медиатори ще го питат какво наказание избира

Преди няколко месеца в опит да ме изпревари неправилно и с превишена скорост малко след караулката на Владая в посока София, шофьор на джип ме удари, изхвърли ме от лентата и избяга. Настигнах го на войнишкия паметник. Слязох от колата с тежко предчувствие, че ще трябва да се бия с мутра или уонаби мутра. Оказа се 68-годишен лекар, чиято съпруга се нахвърли върху мен с обвинения, че аз съм предизвикал ПТП-о, а когато повиках КАТ, обвини мен и тях, че се познаваме и сме в комбина срещу мъжа й.

Така или иначе, след като установиха безусловно вината на лекаря и преди да разменим застрахователна информация, катаджиите ме попитаха дали искам да му се пише акт. Изумен, попитах дали отговорът не е очевиден. Не е, господине, каза единият. Ние сме медиатори. Тук сме, за да разрешим конфликта между вас. Вие решавате дали той да бъде санкциониран или не. Гръм да бе паднал, нямаше да ме стресне толкова, колкото това очевидно отстъпление на държавата от функциите й.

Снощи бивш футболист, съден за черно тото, е убил две момичета на 22 и 26 години с джипа си. Карал е бясно по"Черни връх" и е избягал от местопроизшествието, не много далеч от кръстовището, на което беше убит Милен Цветков. В колата му са открити синя полицейска лампа и две стоппалки. Номерата са фалшиви, германски, а самият той е с отнета швейцарска книжка и над 50 нарушения. Обявен е за общонационално издирване. Вероятно когато бъде заловен или се предаде, с него ще разговарят медиатори и ще му предложат какво наказание да си избере.

България е страната на узаконеното беззаконие, на нормализираната до баналност корупция, на хроничната гражданска безотговорност и безразличие. На всеки пример за обратното има по сто примера в подкрепа на това твърдение. Властта бие журналисти, но не смее да пипне убийците по пътищата, смело залавя 0,5 грама марихуана, но пропуска кервани контрабанда през "Капитан Андреево", гони дядовци, натоварили бричките си със зарзават за пазара, но не може да се справи с уличните гонки, които тероризират нощна София. Сигурен съм, че този мой изблик ще бъде критикуван като емоционален и популистки, но това слабо ме интересува. Предпочитам да се карам с рафинираните умове във Фб, отколкото да ме помете някой троглодит със стоппалка в колата и усещане за тотална ненаказуемост. А вий, вий сте идиоти че живеете с всичко това.

Коментарите са от фейсбук и ги публикуваме със съгласието на авторите им.