Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Ненков Кадър: Нова тв
Александър Ненков Кадър: Нова тв

"Ние сме отговорни и ако някой ни потърси, естествено ще се отзовем на тези разговори. Дали ще постигнем някакво съгласие, дали ще може да имаме някакъв компромис, е друг въпрос". Това каза по NOVA NEWS Александър Ненков от ГЕРБ-СДС по повод първия мандат на ПП, който се очаква да бъде връчен утре от президента.

"Но да се стигне дотам, най-малко трябва да се намали това напрежение, да се спре с реториката за мафия, мутри. Това са епитети, които не допринасят за търсенето на диалог”, посочи Ненков. Той обаче подчерта, че никой не ги е потърсил за подкрепа. И коментира премиерът в оставка, за когото БСП поставиха условие да не е номинация на ПП за министър председател отново: „Ние считаме, че специално Кирил Петков е изключително вреден човек, който, вглъбен в желанието си да е премиер, е готов на всяка цена да използва всякакви методи”.

Според Ненков се случва това, за което от ГЕРБ са предупреждавали: че коалицията, която управляваше до скоро, е сглобена на "база на омразата и отрицанието просто да не е ГЕРБ. И в крайна сметка всички взаимни нападки и неразбирателство между коалиционните партньори е, че не могат да сформират визия накъде искат да отиде държавата”.

Какво ще се случи зависи от коалиционните партньори, смята още депутатът. Той припомни позицията на партията, изказана от Бойко Борисов, че ГЕРБ като цяло е готова да прави преговори и да се търси правителство с прозападно мислене.

По казуса с изгонването на руски дипломати Ненков каза, че не е станало ясно от изслушването кой е взел решението и извън хората с дипломатически статут по каква причина другите са били изгонени. Не е станало ясно и какви са били аргументите. "Може едно хубаво действие, което наистина да е в интерес на нашата държава, по такъв начин да се опорочи, че всъщност да постави повече въпроси, отколкото отговори", посочи Ненков.