Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Шалъфов Кадър: Нова тв
Пламен Шалъфов Кадър: Нова тв

Няма как президентът да не е знаел за изгонването на руските дипломати, след като негови представители са изслушали докладите в Съвета за национална сигурност, казва депутатът от ПП Пламен Шалъфов

„Продължаваме да очакваме подкрепа от БСП - както сега в евентуално формиране на ново правителство, така и в една бъдеща коалиция при едни евентуални нови избори”. Това каза по NOVA NEWS Пламен Шалъфов от "Продължаваме промяната".

Тоя заяви, че ще обсъждат тази вечер условието на БСП да предложат друг премиер, освен Кирил Петков. "Това определено е на масата. Предстои среща на нашия Национален съвет тази вечер, където това ще е една от темите, които ще обсъждаме. И предстои да видим какво решение ще бъде взето. Така че това е един отворен въпрос".

В лично качество той обяви: „Аз бих подкрепил отново кандидатура на Кирил Петков. За мен ситуацията със 70-те руски дипломати не е причина да оттеглим неговата кандидатура. Той не е взел това решение еднолично”, посочи Шалъфов.

Според него диалог трябва да има. „Предвид събитията от вчера, явно имаше нужда от доизчистване на някои детайли и точно това се случи на лидерско ниво между Кирил Петков и Корнелия Нинова”, допълни депутатът.

В отговор на въпрос дали Румен Радев лъже, че е нямал информация за изгонването на руските дипломати, депутатът каза: „За мен беше много подвеждащо това, което той каза пред медиите. Когато той е дал мандат на свои представители да участват в Съвета за национална сигурност и те са изслушали докладите, били са на дискусиите и са чули препоръките на службите, няма как да казва, че самият той не бил знаел и е учуден”.