Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов пристигна от ареста в Софийски районен съд с патерици. Снимки Авторката
Васил Михайлов пристигна от ареста в Софийски районен съд с патерици. Снимки Авторката

Васил Михайлов остава в ареста. Това реши Софийски Апелативен съд преди минути,като по този начин потвърди решение на Районния съд в София.

Той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. Михайлов-младши бе арестуван в сряда след множество оплаквания за побоища над различни хора.

От прокуратурата посочиха, че няма опасност Васил да се укрие, но има опасност от извършване на ново престъпление.

В последната си дума Васил Михайлов поиска по-лека мярка.

Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора в Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Побоищата са били заснемани с телефон.

Част от разпитаните свидели са очевидци на едно от престъпленията,по които е обвиняем.

Васил Михайлов бе привлечен първо към отговорност за случай от 9 април. Тогава нанесъл побой над мъж, а след това го пробол с нож близо до окото.

10 дни след като бе повдигнато обвинението, все още не е представена съдебномедицинска експертиза, която да доказва деянието. Това подчерта адвокат Христо Ботев на днешното съдебно заседание пред Софийски градски съд.

Жената на бития опитала да спре Васил, но той не чувал. Тогава пробвала да се обади на полицията, но Васил избил телефона от ръката ѝ и я заплашил с убийство.

В четвъртък в Софийския Районен съд той получи трето обвинение – за нанесена телесна повреда на бившия футболист от “Миньор” (Пк) Румен Андонов. Прокурорският син му счупил челюстта на две места, което е средна телесна повреда.

Очаквайте подробности