Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" спънаха заседанието на парламента, днес няма да работи Пленарната зала днес беше празна наполовина.

Депутатите не работиха, но пък хапнаха кюстендилски череши, почерпени от Бойко Клечков от БСП 

Три опита да събере кворум за откриване на днешното си редовно заседание направи Народното събрание. И трите неуспешни. Така днес депутатите няма да работят. 

За 19,10 ч е насрочено извънредното заседание, на което трябва да бъде гласуването по първия вот на недоверие към кабинета "Петков".

При сутрешната регистрация в 9,10 ч в пленарната зала бяха само 110 депутати от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България".

Останалите 4 групи - ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" отсъстваха.

Председателстващият заседанието Мирослав Иванов даде 15 минути почивка, след което беше направен втори опит за старт на работния ден. 

И от втория опит не се събра кворум - в пленарната зала бяха 113 души. Иванов реши да направи нов трети опит и пак даде почивка.

Първа точка в днешната програма на депутатите бе избор на нов председател на мястото на сваления от поста миналата седмица Никола Минчев. От ПП вече заявиха, че няма да предлагат кандидат и ще оставят това право на новото мнозинство.

Междувременно депутатът от БСП от Кюстендил Бойко Клечков донесе в парламента череши, както преди години правеше предшественичката му от региона Мая Манолова. Той почерпи всички парламентарни групи, администрацията и журналистите.

Очаквайте подробности.