Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Йомов. Кадър Би Ти Ви
Георги Йомов. Кадър Би Ти Ви

Георги извадил медицинско, че са го удряли

Цецко Йомов остава в ареста

С два пистолета е отишъл на бензиностанцията в София бащата на футболиста на ЦСКА-София Георги Йомов, където прострелял двама мъже, нападнали синовете му. Това стана ясно в Софийския районен съд в четвъртък, когато магистратите го оставиха за постоянно в ареста. Според адвокатката му Мариана Тодорова обаче родителят е улучил само единия мъж, другият бил поразен от куршум от оръжието на малкия му син Тодор. Тя изрази учудване защо родителят е обвинен и за двата изстрела.

Бащата се яви в четвъртък точно в 15 часа в 16-а зала на Софийския районен съд. Оказа се, че в сряда той атакувал задържането си за 72 часа и съдът го освободил. От държавното обвинение поискаха Цецко Йомов да бъде пратен в ареста и обясниха, че отишъл с оръжие - 2 законни пистолета, за да се саморазправя. Адвокатката му Мариана Тодорова обясни, че клиентът ѝ бил извикан от синовете си. Те му разказали, че

били нападнати и удряни.

Тодор дори бил ритан,

затова двамата се обадили на баща си. “Става дума за леки телесни повреди при неизбежна отбрана”, каза Тодорова

Според прокуратурата обаче, когато Цецко Йомов пристигнал на бензиностанцията, конфликтът вече бил утихнал и нямало опасност за него и синовете му. Това не попречило на мъжа да започне нова разправия. Той показал пистолета си на другата компания и заплашил Иван Петров с думите “Ще ти пръсна главата”. След това стрелял по него и по Марио Вълчев, а после избягал, обясни прокурор Мима Куцкова.

Полицията издирвала Йомов, преди той доброволно да се предаде в СДВР. Затова според съда има опасност той да се укрие от правосъдието. Магистратите изтъкнаха, че мъжът не е имал поведение на човек, който е отблъснал нападение. Причината била, че не е опитал да окаже помощ на простреляните от него и не е останал със синовете си, които твърдял, че е защитил.

“Макар и неосъждан, Цецко Йомов е личност със завишена степен на обществена опасност. Той е импулсивен, първосигнален и недаващ си сметка за своите действия”, казаха магистратите и оставиха Йомов в ареста. Те обясниха, че ако е на свобода, може да извърши ново престъпление.

В залата стана ясно и че двамата му синове са си извадили медицински свидетелства, че са били удряни от другата компания. Така се разбра, че Георги Йомов е бил на място. В сряда той отрече да е присъствал на конфлика и обясни пред Би Ти Ви, че джипът му бил там, защото го дал на брат си. Футболистът беше и първият задържан по случая. Именно той посочил пред МВР, че баща му е стрелял. Заради задържането му на мястото на стрелбата пристигна и гаджето на футболиста - фолк певицата Ариа. Тя отишла, за да прибере колата на приятеля си.

Мъжете,

с които

двамата

братя се

сдърпали,

работели

като

охранители

Те отдавна се познавали с Йомови и имали конфликт с тях. Срещнали се на бензиностанцията, след като в неделя вечерта обиждали в интернет футболиста. Поводът бил загубеният от неговия ЦСКА-София финал за купата на България от “Левски”. Йомов бе най-добрият играч на армейците в мача. От другата компания отричали да са обиждали крилото и обяснили, че от години имат конфликт на битова основа със семейството му.

Това не е първият скандал с Йомов. Преди години той вилня на летището във Франкфурт с мотокар и обиждаше немците. Дори футболната му кариера е изпълнена с противоречиви моменти. 24-годишното крило е внук на легендата на “Левски” Тодор Барзов. Юноша е на “сините”. Тръгва си от тях със скандал и плаща 37 хил. лв., за да откупи правата си.

Подписва със “Славия”, където се подвизава до лятото на 2020 година. Тогава “белите” го продават на ЦСКА-София за 300 000 евро. Негов пръв приятел е синът на легендата на “Левски” Даниел Боримиров - Алекс. Двамата са бивши съотборници в “Славия” и често може да бъдат забелязани из София с мощни джипове.

Въпреки стрелбата Георги Йомов бе титуляр в мача на неговия ЦСКА-София срещу “Ботев” (Пловдив), който се игра в четвъртък вечерта. Футболистът разтресе и напречната греда с плътен удар.