Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Портретната галерия на Нова Зеландия има портрет на Дон Пийбълс, предприемач в областта на недвижимите имоти и един от най-богатите и влиятелни бизнесмени в САЩ, рисуван от Джон Пайн Снадън през 1957 г. Той е наричан по прякор "Black Trump" и е основател и главен изпълнителен директор на Peebles Corporation, компания за недвижими имоти, писател и политически активист. Нетната стойност на състоянието му се оценява на 700 млн. долара.

Дон Пийбълс е сред малкото хора от бизнеса с публично известен портрет от младите си години и е нарисуван с лист в ръка, символ на бизнеса му. Пийбълс произхожда от обикновено семейство и започва кариерата си в сферата на недвижимите имоти като оценител.

За три години отваря собствена фирма и спечелва клиенти като Министерството на жилищното строителство и градското развитие на САЩ, големи финансови и банкови институции.

През 1983 г., на 23 години, кариерата му тръгва нагоре, след като кметът Марион Бари го назначава в Съвета за оценка и обжалване на недвижими имоти. Става най-младият председател на ръководството на организацията и на борд в историята на Вашингтон. През 1987 г. построява първата си голяма търговска и офис сграда в икономически район на Вашингтон.
Две години след това Пийбълс създава изключително успешна
фирма за обжалване на данъчни облагания
във Вашингтон. За две години той обжалва над 400 дела за обжалване на данъчни оценки и има най-висок процент на успех от всички фирми за обжалване на данъчни облагания във Вашингтон. През 1995 г. започва предприемачески бизнес в недвижимите имоти в Маями и успява. Днес Пийбълс живее в Корал Гейбълс, Флорида, със съпругата си Катрина, техния син Донахю Пийбълс III и дъщеря си Клои Пийбълс.
Дон Пийбълс е герой от документален филм на "Дойче Веле" от март т.г., който представя изключително успешни тъмнокожи хора в САЩ, страната с най-голям расизъм в миналото. Тъмнокожият елит е постигнал успех благодарение на комбинация от предприемаческо мислене и усилена работа в общността на афроамериканците. Едно на 50 афроамерикански семейства са милионери, съобщава "Дойче Веле".
Повечето от тъмнокожите аристократи предпочитат дигиталното изкуство. Сред тях е Талия Диас – Браун, известен и успешен агент по недвижими имоти от Атланта, популярна в инстаграм. Тя кани други успешни тъмнокожи бизнесмени на голямо парти в най-модерния клуб в града. Това е възможност за амбициозни предприемачи да се свързват, да сключват сделки и да отпразнуват успехите си. Като собственик и брокер на HAUS Real Estate Group, Талия Диас е ветеран в Atlanta Real и обучава и ръководи агенти в индустрията на недвижимите имоти.
В Тексас Псайхи Тери и съпругът й
създават козметична империя
Тери е кралица на красотата, последно коронована за най-красивата жена на Тексас, и е експерт по мода и красота, съосновател и главен изпълнителен директор на UI Global Brands, производител и национален търговец на потребителски продукти с козметична марка Urban Hydration.
Тя и съпругът й са канени на всяко благотворително събитие в Далас. Движението "Купувай черно" насърчава бизнеса й сред общността и тя дори има свой собствен Black Amazon. Тери явно не харесва живописта, а предпочита да комуникира със свои снимки в инстаграм.
Сред най-рисуваните представители на тъмнокожия елит
на САЩ е тв водещата и медиен магнат Опра Уинфри, чието състояние според класацията на "Форбс" през 2021 г. е 2,7 млрд. долара. Хартиени копия на нейни портрети се продават в интернет сайтове за над 70 долара, като един от тях – "Портрет на Опра Уинфри като Мона Лиза", струва 179,99 долара в сайта www.etsy.com.
Около световноизвестния баскетболист и също представител на афроамериканската аристокрация със състояние от 1,8 млрд. долара Майкъл Джордан кипи огромна рекламна индустрия, която включва копия на портрети, постери и др., дори на сникърсите му.
Хартиен отпечатък на негов портрет може да се купи от 35,99 до 79 долара под формата на плакат, реплика на картина с маслени бои върху канава. Ръчно изработен портрет на Джордан от различни материали – тип мозайка, с височина 75 см и ширина 55 см, струва обаче 551,94 долара.
Тъмнокожият американски рапър и предприемач Кание Уест, със състояние от 8 млрд. долара според "Форбс", има редица поп арт копия и постери, които са оценени далеч по-малко от тези на Опра Уинфри и Майкъл Джордан. А ликът на американския рапър Джей-Зет, с богатство от 1,4 млрд. долара, е достъпен в социалните мрежи, в това число с карикатури.