Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Безследно изчезналият Янек Миланов
Безследно изчезналият Янек Миланов

Страхувам се, но се чудя има ли смисъл да пускам жалби срещу него, казва Димитър Недев

Васил Капланов - Каплата от Дупница е бил задържан за 24 часа в ареста по сигнал на председателя на мотоклуб “Неразделни братя” Димитър Недев.

Капланов се свързва с безследното изчезване на Янек Миланов на 31 юли 2020 г., от когото и досега няма никаква следа. 43-годишният мъж е засечен да се качва в колата на Каплата вечерта на същата дата.

След изчезването в социалните мрежи се появи групата “Къде е Янек”. Именно Недев написал в свой пост, че Янек е видян за последно с Капланов. Тогава получил заплашителни съобщения от Капланов - “Децата ти ще останат сираци”. За тези закани по-късно прокуратурата го обвини.

Поредното съдебно заседание по това дело е на 11 май. След този случай на закана в социалните мрежи Недев е подал десетки жалби в полицията в Дупница, но получавал отговор, че те са неоснователни.

“С жена ми и малката дъщеря около 15 часа в неделя бяхме до клубната къща, където сме приели няколко украински бежанци. Отидохме да ги видим и да нахраним пауните в двора. Къщата е на улицата и след като слязохме от колата, видях да идва автомобилът на Капланов.

Когато ни наближи, намали скоростта. При минаването покрай нас видях, че насочи пистолет към нас от вътрешната страна на прозореца, без да го сваля. Закани се с глава и след това, продължи”, разказа в понеделник Димитър Недев.

Той веднага се обадил на тел. 112 и отишъл в полицията. Там му казали, че ще задържат Капланов по Закона за МВР и ще уведомят прокуратурата.

“Това е поредната заплаха срещу мен и жена ми. Пускал съм многократно жалби, но резултат няма. Два пъти исках от съда да му издадат ограничителна заповед да не доближава семейството ми, но ми отказват с мотив, че нямало причина. Страхуваме се от този човек”, допълни Недев.

От всичките му оплаквания срещу Капланов едно е стигнало до съда. В районния съд в Дупница тече дело за заплаха за убийство от Васил Капланов срещу Димитър Недев.

“Страхувам се да не изчезна някой ден и повече никой да не ме види. Нося си пистолета винаги с мен, преди това никога не съм го правил. Страхувам се и за жена ми и децата, вече се чудя дали има смисъл повече да пускам жалби, след като реакция от органите няма”, допълни Недев.