Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дъщеря му Кая-Евдокия изведена в безопасност при бившата му съпруга Хейдън

Легендарният шампион в бокса e поръчан от Путин на наемни убийци

Обръщам се към целия свят да спре тази война, която започна Русия. Цивилни умират, улучени от ракети, и това се случва в сърцето на Европа. Няма време за губене, защото това ще доведе до хуманитарна катастрофа. Трябва да действаме сега, за да спрем руската агресия. С всичко, което можем. Сега! След час или утре ще бъде късно. Моля ви, действайте сега! Не чакайте! Спрете тази война!, започва посланието си в инстаграм един от най-смелите мъже на планетата - Владимир Кличко.

Легендарният шампион в тежка категория на професионалния бокс продължава да бъде максимално активен в социалните мрежи, въпреки че се намира в сърцето на Киев, където достъпът до телекомуникационни услуги става все по-труден.

Владимир Кличко е една от най-популярните личности на Украйна и брат на кмета на Киев Виталий Кличко. Часове след старта на инвазията на Русия в Украйна легендарният шампион взема решението да остане на територията на страната си и да се бори за нейната свобода и независимост. Освен че двамата братя Кличко в момента се сражават редом до украинските войници, те не оставят и телефоните си, вярвайки, че в съвременния и технологично развит свят те трябва да информират всички за терора, на който е подложена страната им. И двамата се възползват максимално от популярността си, пускайки редовно видеа в социалните мрежи, с които да държат в течение какво се случва в Киев и цяла Украйна. Обръщат се на различни езици към почитателите си и се опитват да усмирят враговете си.

"Обръщам се към безразличните руснаци и беларуси! Всеки ден ходите на работа и помагате на армията си да зареди муниции. И да ни обстрелва с ракети. И да ни убиват нас, вашите, както ни наричате "братя и сестри". Добър братски народ сте, благодаря ви! Останете си вкъщи. Прекарайте време със семейството, приятелите, децата, внуците си. Това, което ние, украинците, не можем да направим, защото ни убивате, бомбардирате, не ни давате живот. Останете си вкъщи - не ходете на работа", е едно от последните съобщения, които качва Владимир Кличко.

За разлика от предните видео включвания на боксьора, където той е видимо загрижен и през сълзи на очи говори за украинския народ, в това свое послание Кличко е гневен и ядосан на съседите си. То пристига само ден след като стана ясно, че и Беларус се включва в атаката към Украйна.

Световната легенда на бокса Владимир Кличко не е взел набързо решението си да се включи в битката за нападната Украйна. Миналия месец, още преди нападението на Русия, той влиза в резервната армия на Украйна, заявявайки, че любовта към страната си го принуждава да я защитава.

Бившата съпруга на Кличко, холивудската актриса Хейдън Панетиър, подкрепи народа му чрез социалните мрежи и съобщи, че дъщеря им Кая-Евдокия не се намира в Украйна и в момента е в безопасност.

След раздялата на светската двойка момиченцето живее през по-голямата част от годината с Владимир Кличко, но то е изведено от страната малко преди началото на конфликта.

"Украинският народ е силен. И ще остане верен на себе си в тази ужасна ситуация. Това е народ, копнеещ за суверенитет и мир. Народ, който смята руския народ за свои братя", пише Кличко в социалните мрежи.

В момента боксьорът е в Киев, където помага на брат си Виталий да задържи столицата под украински контрол. Двамата се борят с цената на живота си. В началото на тази седмица английският "Таймс" съобщи, че Путин е съставил списък от 23-ма души, които е "поръчал" на наемни убийци, които в момента обикалят из Киев. В него влизат имената и на двамата бивши шампиони по бокс Виталий и Владимир Кличко. Те все още не са коментирали публично тази информация, а примерът им беше последван и от друга звезда в бокса - Василий Ломаченко, който се е присъединил към армията. Настоящият шампион в тежка категория Олександър Усик също излезе с призиви към Путин и Русия да прекратят инвазията.

“Изключително горди сме от нашите боксьори - те са истински шампиони по бокс и действат като шампиони и във войната. Ние сме горди, че сме украинци", каза президентът на украинското подразделение на Международния боксов съвет Микола Ковалчук.