Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тургай във фитнес залата
Тургай във фитнес залата

33-годишният спортист Тургай Сали е простреляният пред дома си в кв. “Каменни” в Хасково. Полицията блокира целия град в неделя при издирването на извършителя.

В 1,15 ч. след полунощ са получени два сигнала за стрелбата на тел. 112. Единият е от приятел на Тургай, който е бил с него пред дома му, а другият - от случаен гражданин. Мъж с черни дрехи и без маска е прострелял с два куршума в седалището Тургай Сали и е избягал от местопрестъплението. Пострадалият е отведен в спешното отделение на болницата в Хасково, а след това е откаран в Пловдив, за да му направят операция. Разпитан е от криминалистите и е дал описание на стрелеца.

Тургай Сали е търговец на хранителни добавки по фитнесите и спортните зали в Хасково. Няма досие в полицията. Известен е с белия си мерцедес и със спортната си дейност. Тренира ММА боеве, но не е особено успешен в този спорт, показа проверка на “24 часа”. Преди време е имал връзка с Мис Хасково за 2018 г. и двамата са спортували заедно.

Простреляният е известен в града с прякора си Тути. Живее с родителите си, които имат дребен шивашки бизнес. Контактува с други силови спортисти от Хасково и региона, но досега не се е замесвал в скандали.

Завършил е спортното училище в града с профил борба, а преди две-три години е бил доброволец към приюта за кучета в града.

Полицията работи по всички версии за престъплението, включително, че Тургай се е самопрострелял с незаконен пистолет.