Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Видеоклип, изпратен на дъщеря на обитател на дом за стари хора във Варна, издава насилие, което най-вероятно е довело до смъртта на възрастния човек. За случая разказа в свое разследване Би Ти Ви.

Жена с три деца, която е изпратила баща си в дома, е получавала сигнали за упражнявано насилие върху него. Когато пожелала да го прибере вкъщи за коледните празници, й било отговорено, че не може заради епидемиологичната обстановка. За да успокоят жената служителите на дома й изпратили видеоклип, но на него се вижда, че възрастният мъж е с рана около едното око, която снимащият се опитва да скрие. Освен това се чува глас, който указва на възрастния човек как да се обърне, за да не се вижда раната.

На 1 януари дъщерята научава, че баща й е починал. Отишла в дома и когато видяла трупа му в стаята, веднага й направило впечатление, че по него има синини. Със случая в момента се е заела прокуратурата във Варна. Дъщерята така и не е допусната вътре в дома с оправданието, че има пандемия, стана ясно от разследването. Покрай случая репортерите на Би Ти Ви са събрали и други сигнали за насилие над обитатели на домове за възрастни в региона – Варна, Дългопол и Провадия.