Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Камел в съда
Камел в съда

“Беше неадекватен! Твърдеше, че не ме е видял,
и ме помоли да не викам полиция”, разказва тя

“Тренираше в моя фитнес, беше агресивен
и се правеше на интересен като
типичен хулиган”, спомня си тя

Същата катастрофа като Кристиан Николов, но с по-малко щети причинява убиецът на Илиян Илиев-Чико преди няколко месеца, научи "168 часа". Точно както и съденият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков, Денис Мустафа Камел ал Газзи блъска автомобил, който чака на червен светофар. За щастие, пътниците в двете коли са напълно невредими, а по возилата им има леки драскотини.

"Спомням си ясно как видях червената светлина и спрях - разказва пред медията Василиса Георгиева. - Малко след това усетих удара. Когато слязох, за да видя какво се случва, веднага погледнах към водача на колата, която ме удари. Мога да го опиша като неадекватен човек. Според мен той беше дрогиран. Попитах го - какво прави, не ме ли вижда. Той ми отвърна: Не, не те видях. После допълни, че съжалява. Реших да не се занимавам, защото бях сама. Самият той ме помоли да не викам полиция. Аз бързах за работа и просто се съгласих. Единственото, което направихме, беше да напишем двустранен протокол. След това си тръгнах."

Едва на следващия ден момичето видяло, че Денис не е попълнил номера на шофьорската си книжка.

"Мой познат му се обади по телефона, за да дойде веднага и да решим този казус - спомня си тя. - Той пристигна бързо, но с книжката на друг човек. Слава богу, разминах се само с това. Извадих чист късмет."

Според Василиса поведението на Камел не било като на човек в пълна кондиция. Това си личало по държанието му малко след удара с колата.

Самата тя осъзнала, че това не е първата им среща и двамата са се виждали във фитнеса, в който тренира.

"Засичали сме се неведнъж в залата, в която аз спортувам редовно - споделя Георгиева. - Ако ме питате с какво впечатление съм останала от него, мога ви кажа, че е агресивен. Само по начина, по който тренираше, това си личеше. Правеше се на интересен. Типичният хулиган."

В момента Денис Мустафа Камел ал Газзи е в арест. Каква присъда ще получи за убийството на Илиян, тепърва ще става ясно. Приятели и роднини на Чико се заричат, че ще търсят справедливост до последно. Казват, че ако младежът се размине с по-малко години зад решетките, те ще организират протести пред Съдебната палата. Близките на Илиев вече се събраха веднъж пред Софийския градски съд, за да поискат доживотен затвор за нападателя.

"Ние смятаме, че човек, който вече е осъждан, а след това и отнема човешки живот, не трябва никога повече да е на свобода и да получава възможността да вреди на повече хора - гласеше призивът им в социалните мрежи. - Видяхме, че това не е единичен случай, така че не смятаме, че има място за повече шансове за него. Ако познавате Илиян или ако смятате, че такива случаи не са нормални и не трябва да се примиряваме с тях, Ви призоваваме да ни подкрепите. Искаме най-тежката присъда за престъпника, който умишлено отне живота на човек, даващ много с голямото си сърце на всички свои познати, дори и на тези, които не познаваше."