Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българският главорез, известен в подземния свят с псевдонима "Mr Fixit", нает да организира убийството на известен бизнесмен от шотландския град Файд, е починал от свръхдоза кокаин в затвора, заключи разследването на фаталния инцидент, пише bg-voice.com.

33-годишният Деян Николов бил намерен мъртъв в килията си в HMP Glenochil близо до Алоа. Според шериф Нийл Боуи мъжът е починал след предозиране с кокаин. Полицаят твърди, че не е имало възможност фаталният изход да бъде предотвратен.

33-годишният Николов бил нает от мъж на име Мо да състави план за убийството на брат му Тоби Сидик - известен милионер от Файф. След като всичко било измислено, Деян наел своя сънародник Тенчо Андонов да свърши мръсната работа.

Четиримесечният процес срещу Николов, Сидик и стрелецът Андонов беше един от най-дългите процеси за убийство в новата шотландска история. И тримата бяха заловени, след като Николов изпусна полета, с който трябвало да избяга, тъй като си забравил паспорта. Оръжието, с което е извършено убийството, така и не е намерено.

Николов първоначално беше осъден на 18 години затвор, но в последствие присъдата му беше увеличена на 23 години от Апелативния съд в Единбург.

Сидик беше осъден на 25 години, а Андонов - на 29, които впоследствие бяха намалени на 27.

Тъй като Николов почина в ареста на Шотландската затворническа служба, законът изисква да бъде проведено разследване за причините.

Съгласно съдебните документи, Николов не създавал проблеми на надзирателите, дори им помагал като преводач със затворник, който говори само руски. В затвора работил и като фризьор. Имал планове дори да започне да учи.

В досието му е записано, че през октомври 2017 г. затворът бил вдигнат на крак заради "код синьо". Николов бил намерен безжизнен в килията си. Бавно мъжът се свестил и тогава медиците го попитали какво е взимал.

В нощта, когато починал, Николов бил в килията си сам. На сутринта служител на затвора го намерил да лежи на пода с лице надолу. До главата му имало найлонова торбичка. Мъжът не реагирал. Надзирателят веднага подал сигнал, но медиците, които пристигнали, само констатирали смъртта му.

При претърсване на килията му, полицаите открили няколко торби с бял прах, който се оказал кокаин, плюс таблетки Трамадол, Амоксицилин и кодеин.

Всяка торба с кокаин била завързана на възли и тежала приблизително 0,3 до 0,5 грама.

В окончателния доклад, удостоверяващ причината за смъртта на Николов, е записано, че тя е настъпила в следствие на свръхдоза.