Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

На 21 октомври 2021 г. около 10.20 часа в РУ-Омуртаг е получен сигнал от гражданин за забелязани двама необичайно изглеждащи мъже с раници на пътя Котел-Омуртаг, преди разклона за с. Станец. На място незабавно били изпратени екипи от служители на управлението, които около 11.50 часа, в борова гора преди разклона за гореспоменатото село, установили 16 мъже, на видима възраст от 10 до 20 години /7 пълнолетни, 7 непълнолетни и двама малолетни/, които не говорят български език, всички без документи за самоличност. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Търговище.

По данни на чуждестранните граждани, групата им е от Афганистан, и участниците в нея са преминали нелегално границата от Турция. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 280 и по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

Пълнолетните чужденци са задържани на основание чл. 72, ал. 1, т. 4 от Закона за МВР, на останалите е предоставена полицейска закрила. Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.