Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Семейството на Нури щастливо заедно преди трагичната катастрофа. Снимка:Личен архив
Семейството на Нури щастливо заедно преди трагичната катастрофа. Снимка:Личен архив

33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца - синът му Джелил на 9 г. и 6-годишната Айфер, които бяха премазани от тир в Айтос снощи, бяха погребани заедно днес в родното му село Речица.

На погребението е присъствала майката Фатме, която по чудо оцеля при катастрофата. "Жената много плака. Цялото село скърби, притесняваме се за нея", каза пред наш репортер кметицата на Речица Фатме Хасан. Тя бе силно разстроена от случилото се и разказа, че загиналият Нури бил изключително добър човек, готов да помогне на всеки.Често правел курбани и раздавал на по-бедните семейства в селото.

"Имаше бизнес за сортиране на животински отпадъци, в Айтос имаше цех. Работеше заедно с бащата на жена си. Преди това няколко години изкара в Холандия, искаше да спести за семейството" разказа още кметицата. 

До преди 2-3 г. семейството на Нури живеело в Речица, но се преместило в Айтос, за да може по-лесно да изучи децата си. Имали къща близо до градската градинка, където стана трагедията.

Утре, 15 септември, 9-годишният Джемил трябвало да прекрачи училищния праг вече като третокласник, каза още кметицата на руенското село.