Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 2009 г. научното списание PLoS One публикува статия за генетичните дефекти на Хабсбургите и как те са повлияли на децата им.

"Детската смърт е особено висока сред испанските Хабсбурги от 1527 до 1661 г., когато са родени Филип II и Карлос II. Тогава 10% от децата, родени по испанската линия, са починали, преди да доживеят до една година, а 50% са починали, преди да достигнат 10 години." Авторите са уверени, че нежизнеспособността на децата е пряк резултат от дегенерацията на Хабсбургите от кръвосмесителни връзки.

Прясна кръв на практика

не се е вливала

в династичните линии в продължение на много години.

Като започва с Хуана Лудата, която е имала само редки припадъци, династията на Хабсбургите приключва с Карлос II, който дори може да бъде наречен малоумен.

През 1552 г. се ражда Рудолф II, внук на Хуана Лудата. Той страда от тежка депресия, която силно пречи на политическата му кариера. Поради това той отстъпва властта на брат си, като запазва за себе си само титлата.

Съвременната медицина нарича специалната хабсбургска челюст прогнатизъм. При този дефект челюстта не само излиза напред, но и липсва брадичка. Това най-често се забелязва при негроидната раса, но благодарение на Хабсбургите в Европа дори през ХХI век често може да се види такава челюст. Тя се среща главно при далечните потомци на династията, но често и при обикновените хора, които може да са потомци на незаконородени деца от Хабсбургите.

Известно е, че брак между роднини води до генетични заболявания при децата. Лекарите и генетиците са категорични в това, че кръвните роднини не бива да създават поколение. Според редица проучвания, колкото е по-близка степента на роднинството, толкова по-голям е рискът семейството да създаде

поколение с тежки

генетични увреждания

“Ако ваши роднини са страдали от болести като захарен диабет, глаукома, тумори, артериална хипертония, атеросклероза на кръвоносните съдове на главния мозък и на сърцето, язва на стомаха и т.н., трябва да бъдете много внимателни особено при зачеването на дете. Това са заболяванията, които може да се предадат и на децата“, препоръчва проф. Иво Кременски, национален консултант по генетика. Според него, дори и човек да няма кръвна връзка с бъдещия си съпруг или съпруга, трябва да е особено внимателен към избора на партньор, с когото ще създава поколение.