Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Христо Иванов
Христо Иванов

ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и провалиха възможността да се приеме промяна на изборните правила. Хората очакваха да свършим поне това, коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната група на "Демократична България" и съпредседател на коалицията Христо Иванов.

По думите им гласуването в зала днес, при което заседанието на НС бе провалено показва ясната физиономия на политическите сили. “Същите формации гласуваха и в защита на Гешев”, припомни Христо Иванов ситуацията от миналата седмица, когато партиите на статуквото се обединиха при разглеждането на въпроса кога и по какъв начин главният прокурор да бъде изслушван от парламента.

“С изчерпването на двата мандата вече официално сме в политическа криза”, каза още Иванов в коментар за връщането на втория мандат от страна на “Има такъв народ”. Той припомни заявката на "Демократична България" - за подкрепа, ако бъде потърсена такава за съставяне на правителство, но без да отстъпва от програмните си приоритети.

“Нека видим заявките на политическите сили на консултациите при президента. Въпросът не е да искаме мандат все едно искаме вафла. Въпросът е да се направи много трезва оценка за възможностите да се формира работещо мнозинство в този парламент”, каза още Иванов.

По думите му при очерталите се ясни разделителни линии и от общото гласуване на ГЕРБ, БСП и ДПС се вижда, че е трудно да се излъчва мнозинство за истински реформи. Иванов добави, че при това положение може би е добре трите партии да се явят пред избирателя и да обяснят това си поведение.