Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

Благодаря Ви за големия интерес към рубриката „Прогнозите на Георги Марков“. Впечатлен съм от одобрението на прогнозата ми, че Бойко с джипката - символ на направеното, ще победи БСП с 5%.

Разделих политическите партии „по хокейно“ на три групи:

ГРУПА „А“: ГЕРБ и БСП, които единствени ще се борят за шампиони – за първото място.

ГРУПА „Б“: ДПС, която винаги ще е в парламента, както и досега. Като етническа партия няма да може да мине в група „А“, но няма и да изпадне от групата, т.е. от парламента.

ГРУПА „С“: Всички останали партии, които ще се борят да влязат в НС и по отделно или в коалиции да прехвърлят 4-те процента.

Обещах Ви прогноза за група „С“. Към днешна дата считам, че Слави ще е треети с двуцифрен процентов резултат. Ще вземе бронзов медал на политическия мач на 4 април.

Безспорно, той няма свежестта на ранния Жорж Ганчев, който, с усмивка и една китара през 1992 г., на първите свободни президентските избори удари близо 1 млн. Чрез шоуто Слави ще вземе известен наказателен вот. Като бивш конституционен съдия обаче, мажоритарен депутат от ВНС и депутат от първото обикновено НС /36-тото/, когато СДС постигна първата си победа над БСП, считам, че мотото „Няма такава държава“, което Слави лансира от години, не е съвсем без основание. Ето защо:

1. Има ли парламентарна държава, в която президентът, с вдигнат юмрук като селски партизанин от отряда „Чавдар“, обижда законно избрани депутати и министри – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.

2. Има ли парламентарна държава, в която президентът да иска НС да се саморазпусне, въпреки че Конституцията не позволява това – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.

3. Има ли парламентарна държава, в която от трибуната на парламента да каже, че НС било на улицата? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.

4. Има ли такава държава, в която президентът да квалифицира няколко хиляди протестиращи като почтени, косвено определяйки милиони за непочтени? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.

5. Има ли държава, в която по време на биологична война с коронавируса президентът – главнокомандващ да абдикира и не свиква Съвета за национална сигурност – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.

Приятели, извинявайте, щях да напиша още пет точки, ама Иванчо ми звънна потресен и ми вика: „Бате, какво ше стане, ако Слави поиска импийчмънт да Радев в предизборната кампания?“ Отговорих му: „Ами, в такъв случай може да стане втори, измествайки БСП-то.“

Приятели, очаквайте следващите ми коментари кои партии са на ръба да влязат в парламента и какво правителство на чакаме.

P.S.: Понеже съм обективен и си говоря каквото мисля, забравих да кажа, че няма държава с двама главни прокурори и човечеството не познава държава, в която да се извършва дарение от чуждо име и за чужда сметка, като нашенският парламент лани.