Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Искам да й разбия главата с чук”, публично признава преди време певецът

Скандалният изпълнител, който се полива с кръв пред публика и имитира секс с животни, влиза в съдебната зала

Почти целият ми живот мина в насилие. Дори не познавах света без него. Бях тормозена, малтретирана, подложена на мъчения. Някой ден ще кажа името на своя насилник, но не сега. Това признание прави актрисата от продукцията “Западен свят” Ейвън Рейчъл Ууд преди пет години в интервю за “Венити феър”. Тя и друг път е разказвала за предполагаемото насилие, на което е била подложена от неназован бивш. В публикация в инстаграм в понеделник тя изненадващо заяви: “Името на моя насилник е Брайън Уорнър, познат на света и като Мерилин Менсън“.

“Той започна да ме подстригва, когато бях тийнейджърка, и ужасно да ме малтретира в продължение на години. Манипулира ме в подчинение.

Завърших училище, живеейки в страх

от отмъщение, клевета или изнудване. Тук съм, за да разкрия този опасен човек преди да съсипе живота и на други. Заставам с имената и с много други жертви, които вече няма да мълчат.“

В знак на солидарност поне четири други жени публикуваха свои собствени обвинения срещу Менсън, описвайки подробно мъчителни преживявания, които според тях включват сексуално и психологическо насилие и различни форми на принуда и сплашване.

Ууд, която сега е на 33 години, заяви, че се е срещнала с Менсън, когато е била на 18 години, а той на 36. През 2018 г. тя дава показания пред Комисията на съдебната власт, подкрепяйки кауза за подпомагане на жертвите на сексуално насилие.

„Моят опит с домашното насилие

беше следният: токсични психически, физически и сексуални злоупотреби, които започнаха бавно, но ескалираха с течение на времето, включително заплахи срещу живота ми, причиняване на тежко изгаряне с газ, многократни изнасилвания”, казва тя пред Комисията, макар че по това време не посочи извършител.

Веднага след разкритията Менсън е отстранен от звукозаписната си компания, а договорът му за снимки на телевизионен сериал прекратен. Той все пак публикува изявление, като отрече всички твърдения: “Тези скорошни твърдения за мен са ужасни изкривявания на реалността. Интимните ми връзки винаги са били изцяло в съгласие с партньорите ми - съмишленици. Независимо от това как и защо - сега другите избират да представят погрешно миналото, това е истината".

През 2009 г. в статия в Spin Менсън е цитиран да казва за Ууд:

„Всеки ден

си фантазирам

как разбивам черепа й с чук”. Това е в отговор на въпрос какви са причините за края на тяхната връзка. Двамата бяха официално сгодени, но актрисата първа обяви, че вече не са заедно и не се разделят като приятели, както и че не смята да поддържат каквито и да са отношения в бъдеще.

Според изданието The Hollywood Reporter, през май 2018 г., месеци след като движението #MeToo започва да обхваща развлекателната индустрия, срещу Менсън е подаден полицейски доклад. В документа се цитират неуточнени сексуални престъпления, за които се твърди, че са извършени през 2011 г. През август 2018 г. Окръжната прокуратура в Лос Анджелис обяви, че отказва да продължи това дело поради липса на доказателства. По това време адвокатът на Менсън, Хауърд Е. Кинг, заяви, че „твърденията, отправени към полицията, са категорично отречени от г-н Уорнър и са част от опит за генериране на публичност... Всяко твърдение за сексуална непристойност е невярно”.

Сега обаче неговите проблеми са далеч по-сериозни. Сенаторът от Калифорния Сюзън Рубио призовава ФБР и Министерството на правосъдието да започнат разследване на обвиненията. Той ще трябва да оправдае само първата част от псевдонима, който го прави известен. Той прави микс между имената на Мерилин Монро и Чарлс Менсън. Целта му е да събере две противоположности в едно – една от най-обичаните актриси и един от най-мразените серийни убийци на 60-те. Образува едно цяло от “доброто” и “злото” в света.

В детството му нищо не подсказва, че ще стане един от най-скандалните изпълнители в световната история. Той

посещава християнско училище

и на пръв поглед е съвсем обикновено дете. Но постепенно всичко се променя. Напуска училище, отвратен от лицемерието, с което се сблъсква там. Той вижда една религия, проповядваща повече страх, отколкото добродетели, признава по-късно певецът. Проповедите, предричащи Апокалипсиса, оказват траен ефект върху неговите представи. Това е едно от нещата, които го провокират да изгради бъдещата си визия на противник на организираните религиозни движения и най-вече на християнското лицемерие. На 18 години се премества във Флорида, където по-късно завършва университета „Глен Оук“. Всичко това е силен шок за родителите му, които не допускат, че той може да има такава позиция. Характерът му с годините става все по-труден за околните, а вижданията му за света са много крайни. Прекъсва контакти с всичките си съученици и във Флорида успешно поставя началото на новия си живот.

Започва да се изявява като музикант и

постепенно

изгражда страховития си образ

Среща и първата си голяма любов - танцьорката на бурлеска танци Дита фон Тийз. Двамата са пълна противоположност, но повече от десетилетие изглеждат като страхотна двойка. На 29 декември 2006 година обаче, само една година след като си казват “Да”, Фон Тийз подава молба за развод. През 2007 г. в интервю с Harper’s Bazaar, тя хвърли известна светлина за причините за края на брака си. Макар да не разкрива детайли, тя обясни: „Нека да кажем, че трябва да се е случило нещо доста лошо за мен, че да се изнеса от къщата след шест години заедно и да опаковам нещата си точно на Бъдни вечер“.

„Обичах го и това беше най-болезненото нещо, което някога е трябвало да преживея - казва Фон Тийз. - Наистина е трудно. Не е това, което очаквах, когато се омъжих. Чувствах, че съм намерила мъжа на моите мечти. Но понякога нещата се променят за една нощ и трябва да направиш избора дали ще уважаваш себе си и ще кажеш: „Няма да приема това. Това не е както трябва”, или ще останеш.”

По това време той вече има връзка с младата Ейвън Ууд, която твърди, че той е най-милият и прекрасен човек на света, а всичко останало е просто сценичен образ. Факт е, че през годините за Менсън са разказвани и някои фантастични истории, които в крайна сметка не се оказват истина - като това, че е правил секс с животно на сцената пред 10 000 човека.

Факт е, че той все пак сериозно се е наранявал по време на концерти, абсолютно нарочно. Поливал се е с кръв на сцената, изсипвал е чували с перушина над главите на феновете си. Може би един негов цитат го определя най-точно: “Сбъднах всичко, от което се страхувах като дете. Взех всичките си кошмари – за дявола, за края на света... и се превърнах в тях”. Дали ще се окаже наистина дяволът и в реалния живот, това ще покаже бъдещият съдебен процес срещу него. В Холивуд вече са категорични, че след вълната от разкрития за сексуални посегателства в света на киното, сега започва тази за музикалния свят, а Мерилин Менсън е дори банално първо предположение за насилник, като след него ще излизат имената и на други.