Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки Knight-Frank
Снимки Knight-Frank

Обичаният шотландски актьор почина на 31 октомври на 90 години, но завинаги ще остане легенда с харизмата си и впечатляващото си превъплъщение в ролята на Джеймс Бонд. Шон Конъри я изигра в 7 от филмите от поредицата, а някои сцени бяха заснети в разкошна вила в Ница. Къщата бе собственост на актьора  в продължение на 20 години.

С невероятен изглед към Английската алея и старото пристанище във френския град имотът се е ширнал на 4050 кв. м площ върху скала над Средиземно море. Основна сграда, две къщи за гости и тераси с градини са част от зашеметяващото място, което сега се продава за 33,87 милиона долара. Информацията и кадрите бяха предоставени на "Идеален дом" специално от TopTenRealEstateDeals.com.

Къщата се обитава от Шон Конъри и съпругата му Мишлин Рокбрюн, френска художничка, родена в Мароко, в продължение на почти две десетилетия през 80-те и 90-те години на миналия век. По това време шотландският актьор вече е световна звезда, включително заради ролята на агент 007 в първите 6 филма за Джеймс Бонд. През 1983-а обаче е помолен да поеме главната роля още веднъж - и в 7-ия, въпреки, че през 1971 година вече се е зарекъл да излезе от поредицата. В крайна сметка се съгласява и става така, че съпругата му дава името на филма - "Никога не казвай никога", а заради пребиваването на двойката в имението в Ница там са заснети някои сцени.

Къщата е на 5 нива, които са свързани и с асансьор, а петте спални са разпределени между тях. На основния етаж има обширна дневна, по-долу са кухнята и трапезарията, от която се излиза на голяма тераса. Такава има и на покрива. Екстрите в имота са много и включват спа център, хамам, фитнес център, закрит басейн, открит басейн със солена вода.

Архитектурата и интериорът са в стила, типичен за Франция за 20-е години на XX век, което включва наличието на арки, перила и врати от ковано желязо, изящни стенни лампи и неутрална цветова гама. Сградата има и романтичен вид заради лилавата глициния, която се вие по фасадата. В района и до днес наричат имота "Къщата на Шон Конъри", а приживе шотландецът е казвал, че това е неговият рай в Ница.