Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от семейната наркоплантация. Снимка: Архив
Част от семейната наркоплантация. Снимка: Архив

Врачанският окръжен съд днес потвърди определението на районния съд, с което спрямо трима обвиняеми Васил, Лили и Георги. Василеви е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Повдигнатото срещу тях обвинение е, че във врачанското с. Голямо Пeщене в съучастие бащата майка и синът са засели и отгледали 246 стръка канабис и са държали производното от него и предназначено за продажба наркотично вещество. Според съда на свобода тримата могат да извършат ново престъпление и да въздействат на свидетелите.

Две наркооранжерии бяха разкрити на 11юни в имоти на 62-годишния мъж във врачанското с. Голямо Пeщене след специализирана полицейска операция под ръководството на районната прокуратура. Основната оранжерия с площ от около 25 кв.м. била изградена със специализирана система за отглеждане на канабиса. Помещението било оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията.

След акцията стана ясно,че от хванатото в крачка семейство с канабиса е разследващата полицайка от Враца Силвия Василева. Нейният съпруг пък е полицай в районното управление на АЕЦ „Козлодуй”. Тяхната роля в създаването на семейната оранжерия тепърва ще се изяснява от следствието.