Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЯРА: Цонко Цонев е възмутен от поведението на доскорошния си съратник Йордан Лечков.
ВЯРА: Цонко Цонев е възмутен от поведението на доскорошния си съратник Йордан Лечков.

 

 

Мощна акция за изхвърлянето на "Калиакра" в "Б" група се заформи през последните дни.
Българският футболен съюз и някои от силните клубни босове нямат желание да търпят скромния тим от Каварна в елита.
"Има шанс
да ни изхвърлят
заради наложената глоба от мача с "Левски" - коментира кметът на морското градче Цонко Цонев. - Ако ни оставят да играем, смятам, че на 90% ще оцелеем."
В момента "Калиакра" е под чертата на "А" група. Тимът заема 13-ото място със 17 т. Същият актив имат "Академик" и "Пирин", но те са по-напред заради головата разлика.
Формално БФС има право

да извади отбора

от Каварна заради неплатена глоба в размер на 62 хил. лв. от мача с "Левски". Тогава двубоят не се състоя, след като Цонко Цонев обяви, че иска смяна на съдиите. Преди първия съдийски сигнал не беше подсигурена линейка, което означава, че срещата няма как да започне по вина на домакините.
"Според дисциплинарния правилник на БФС глобите трябва
да се платят в срок
преди следващия мач от първенството - обясниха от футболния съюз. - Изключение се прави при обжалване. "Калиакра" са изявили желание да се явят пред Апелативната комисия."
Клубът от Каварна изигра два двубоя след скандалната служебна загуба от "Левски" (0:3). Тимът загуби като гост на "Миньор" с 1:0 и направи равенство с "Ботев" (2:2). От решението на Дисциплинарната комисия към БФС минаха две седмици, а все още

не е насрочено заседание

на Апелативната комисия.
"Ще разберете скоро кога ще се събере комисията - отговориха от футболния съюз. - Чудно защо журналистите искат да пълнят вестниците с подобни новини."
Цонко Цонев смята, че забавянето на апелативния орган е умишлено.
"Решението на Дисциплинарната комисия беше взето, без да чуят нашето мнение, което не е правилно - добави кметът на Каварна. - Не ни извикаха за становище. Дори и осъденият на смърт има право на последна дума. Ако Апелативната комисия потвърди глобата, отиваме на административен съд. Не би трябвало да ни извадят заради неплатени глоби, защото 3/4 от клубовете у нас висят с пари. Реално "А" група ще остане с 5 отбора, които са редовни платци на наказания."

Цонко не остана длъжен

и на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Легендарният футболист е шеф на прекия конкурент за оцеляване в елита - "Сливен".
"Не му правят чест на Лечков изявления в наша вреда - коментира кметът на Каварна. - И аз мога да си отворя устата за неплатените заплати в неговия тим и всички останали зулуми. Ако иска,
да си подаде оставката
като вицепрезидент на БФС и тогава да ни обвинява."
Йордан Лечков първоначално се изказа много остро срещу бойкота на "Калиакра" срещу "Левски". Шефът на "Сливен" в момента заема доста по-тиха позиция.
"Не искам да коментирам ситуацията с "Калиакра", защото ще ме обвинят в конфликт на интереси - обясни бившият национален полузащитник. - Мога само да ви кажа, че
футболът губи
от подобни бойкоти."
Според източници на "168 часа" отборът от Каварна все още не е осигурил бюджет за следващия сезон. През настоящия бяха заложени около 1,2 млн. лв. за издръжката на клуба. Вложенията от страна на кметството в лицето на Цонко Цонев ще нараснат сериозно. Причината е неяснотата с телевизионния договор за излъчване на "А" група. Към настоящия момент дори и аутсайдерите в първенството вземат
по 300 хил. лв. на година
Най-вероятно през следващия сезон сумата ще намалее тройно. Част от водещите клубове в "А" група имат негативно отношение към "Калиакра". Морският тим се превърна в сателит на "Левски", което не се харесва на "Литекс", ЦСКА, "Локо" (Сф) и "Черно море". Доскорошният помощник-треньор в мъжкия тим на "сините" Тони Здравков е начело на отбора. В състава бяха

привлечени под наем

четирима играчи на столичани - Цветан Димитров, Даниел Шмедин, Лъчезар Балтанов и Майкъл Тевия. "Ако ни изхвърлят, ще станем първите канонизирани футболни светци", демонстрира непукизъм Цонко Цонев.

Сценарият от 2008-а

През сезон 2007/2008 битката за оставане в "А" група предложи уникален сценарий, в който служебна победа помогна на "Беласица" да оцелее в елита. В предпоследния кръг петричани гостуват на "Марек". Тимът от Дупница представя нередовен медицински преглед на своите футболисти. След контестация БФС присъжда победата на "Беласица". С това отборът на Костадин Хаджииванов намали разликата до 13-ия в класирането - "Берое", на 3 т. В последния кръг старозагорци губят от "Локо" (Сф) с 0:3. Петричани се справят с "Ботев" след 3:1 и остават в елита за сметка на "зелените".

Лечков песимист

Йордан Лечков е песимист за оставането на "Сливен" в "А" група.
"Реално не би трябвало да имаме шансове, ако видим с какви футболисти разполагаме - смята президентът на клуба. - Залагаме на млади момчета. За нас е по-важна темата с базата и детско-юношеската школа, където вървим в правилна посока." Лечков е доволен от представянето през пролетта. Клубът спечели 7 точки за шест кръга. През есента активът на "Сливен" беше 10 т. за 15 мача.

Готвят глоба за Стефанов

Собственикът на "Славия" Венци Стефанов може да бъде глобен от БФС заради серията от обиди към вицепрезидента на организацията Йордан Лечков.
"Селянинът си остава селянин", изцепи се в типичния си стил босът на "белите" за легендарния национал.
"Венци Стефанов може да бяга срещу мен и пак не може да ме стигне - отвърна Йордан Лечков. - Неговите приказки пред журналистите се превърнаха в национален спорт. Личи си, че няма какво да прави по цял ден. Затова се занимава с мен."

Емил Наков: Глобата е несправедлива

СОБСТВЕНИКЪТ на "Пирин" Емил Наков подкрепи колегата си Цонко Цонев и обяви, че глобата срещу "Калиакра" е несправедлива.
Двата тима ще се срещнат в дербито на аутсайдерите от следващия кръг на "А" група.
"Конкуренти сме с тях, но трябва да бъдем реалисти - добави бившият изпълнителен директор на "Локомотив" (Пд) и "Левски" (Кюстендил). - Наказанието е продиктувано от други интереси."
Емил Наков пресметна, че "Пирин" и "Калиакра" са най-често глобяваните клубове в "А" група.
"Превърнахме се в донорите на първенството - смята ексцентричният футболен бос. - Заради глобите в "Пирин" се появиха непредвидени разходи. Осигурени сме до края на шампионата. Има много фактори, които ни пречат. Не съм оптимист за оцеляването, защото в редица срещи нефутболни неща повлияха на крайния резултат. Свирят ни не съдии, а реферчета. Ритуално ни посичат."
Емил Наков пое клуба на полусезона. Тогава "Пирин" беше пред отказване от "А" група заради липса на спонсор. Опитният футболен ръководител стегна тима и дори хвърли бомбата в четвъртфиналите от турнира за Купата на България. "Орлетата" биха като гости "Локомотив" (Пд) с 2:1. Успехът прати благоевградчани на полуфинал срещу "Славия".
"Доволен съм от играта, която показахме в част от мачовете, но нямаме точки за първенството - смята Емил Наков. - Доказахме, че можем да бъдем равностойни на клубове от челото на таблицата."