Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов СНИМКА: Архив
Красимир Каракачанов СНИМКА: Архив

Военните проекти са гласувани от НС и се плащат разсрочено, напомни военният министър

Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години“. 

Това каза в интервю за предаването „Тази събота” вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на хората, засегнати от ограниченията заради коронавируса, предава btv.

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”, коментира още Каракчанов.

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Той е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм, уточни вицепремиерът.

"В България се внасяха домати от Йордания, където има 5% обработваема площ! Субсидиите на другите европейски производители в земеделието са много по големи, отколкото на българския производител. Това не е ли нарушение на принципа на равнопоставеност? Къде е двойният стандарт и кой го е въвел пръв?
Трябва да запазим българския производител, за да не се окаже, че ако тази криза продължи по-дълго или дойде друга, няма да има какво да ядем. Преди да залееш пазара с череши от Аржентина, дай възможност на българския производител да си продаде продукцията, за да може догодина пак да ядеш череши.", каза Каракачанов.

Вицепремиерът коментира снимката, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.

Каракачанов обясни, че е пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Не смята, че е нарушил правилата.