Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова

Удължиха грипната ваканция в столицата до 15 март включително, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От днес започва трансформацията на Втора МБАЛ в инфекциозна болница, заяви още Фандъкова.

Очаква се се днес здравният министър Кирил Ананиев да издаде заповед за трансформацията, уточни Фандъкова, която е разговаряла с Ананиев. 
     За преобразуването на Втора градска болница в инфекциозна ще са нужни 3 денонощия. През това време болните, които се лекуват там в момента, ще бъдат преместени в други лечебни заведения и ще се достави необходимото оборудване и медикаменти. Фандъкова е настояла да се осигурят такива количества, които да стигат за 2-3 седмици. В болницата, в която ще се лекуват само болни от коронавирус, ще могат да бъдат настанени около 50 души.

Фандъкова  уточни, че в столицата грипната ваканция на учениците се удължава до 15 март включително. Решението е на Столичната РЗИ заради все още високата заболеваемост от грип.
    Фандъкова провери в “Люлин” строителството на нова детска градина на мястото на сграда с азбестови плоскости. Преди години заварихме 20 пожароопасни детски градини и 18 с азбестови плоскости. Вече сме на финала, това реално са 48 построени наново сгради, каза Фандъкова.

Тази година ще започне строителството на 9 детски градини. Общината ще получи финансиране от държавата за още 9 детски градини и 3 училищни сгради.