Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс
Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс

"От все сърце поздравявам нашите граждани, изповядващи християнската вяра, с празника Коледа. Водени от опита и разбирателството, което сме почерпили от нашата дълбоко вкоренена обща история, ние придаваме изключително значение на това нашите граждани да изповядват свободно своята култура, религия и традиции, независимо от техния произход, раса, вяра и религиозни разбирания".

Това посочи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в посланието си до християните по случай настъпващия празник Коледа.

Подчертавайки, че и занапред ще продължат усилията за изграждане на общо бъдеще в дух на толерантност и разбирателство, в което различията се оценяват като богатство, Ердоган заяви: "Съзнаваме, че толерантността, уважението и справедливостта са основата на нашето единство и солидарност, затова ние се ангажираме да изградим общо бъдеще в тези географски ширини, като живеем заедно в мир", предава БТА.

Накрая Ердоган честити празника на всички християни по света и им пожела да посрещнат коледните празници в дух на уважение към традициите и в атмосфера на мир, толерантност, взаимопомощ, разбирателство и благоденствие.