Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

 

"Левски" иска чужди съдии за дербито с "Литекс". ЦСКА се чуди откъде да намери пари, за да плати всичките си борчове.
Президентът на шампионите от Ловеч Трифон Попов избухва в медиите и определя журналистите като "онанисти".
В същото време последният шампион на България извън голямата тройка - "Локомотив" (Пд), тихо и кротко затяга коланите. "Смърфовете" направиха страхотна селекция. Проведоха подготовка на място, за където столичните грандове
могат само да завиждат

Изпълнителният директор на клуба Христо Бонев-Зума каза тежката си дума: "С "Локо" (Пд) ще се съобразяват през есента."
Собственикът на единствения пловдивски тим в "А" група - Коко Динев, е известен с любовта си към хазарта. Той има собствено казино и редовно се пуска в покертурнири. Обича да рискува. Готов е да вложи пари, за да почеше футболната си страст. Не успя да направи нещо сериозно с тима на града, в който живее - "Вихрен" (Сандански). Затова пренасочи усилията си към отбор с традиции, публика, потенциал и сериозна организация.

Покерджията Динев не си изпуска лесно нервите. За разлика от Тодор Батков, който редовно ще прави революции в БФС или ще слага съдиите на бесилото. Босът на ЦСКА Димитър Борисов се прочу с непрекъснатите си обещания и малкото изпълнени мъжки думи. Гриша Ганчев разчита на своите поставени лица, но в по-напечени ситуации си личи
неговият почерк
под името на друг човек.
Бизнесменът пое клуба в много тежка ситуация - на ръба на изпадането. С много мъки "Локомотив" (Пд) се задържа сред елита. Това даде нов стимул на Динев да инвестира. Започнаха се ремонтни работи по стадиона. В тима пристигнаха много класни чужденци. Сегашният хит в "А" група Гара Дембеле първоначално демонстрира качествата си именно в парка "Лаута".
През настоящата зима собственикът на емблематичното заведение "Кошарите" отвори кесията за доста
сериозни попълнения

В тима пристигнаха легионерите Боян Дойкич, Хосе Мануел Бариентос, Патрик Огунсото, Ненад Лукич, Дмитрий Дюран и Сержиньо. Към тях можем да прибавим опитния бивш национал Йордан Тодоров. Впечатляващо на фона на останалите претенденти за призовите места. "Левски" се раздели с една от звездите си - Жоазиньо. От тима бяха освободени Георги Петков и Шакиб Бензукан. За сметка на това бяха взети двама недоказали се чужденци - Жанвион Юлу-Матондо и Марко Видович. ЦСКА
се задоволиха
само с родни момчета, чиито права не са изяснени на 100%. В последния момент подписаха и с Емил Гъргоров. "Литекс" остана без ключовия си голмайстор Вилфред Нифлор. Още в началото на сезона Ивелин Попов беше продаден в Турция.
По отношение на феновете "Локомотив" (Пд) също има предимство пред останалите. На стадиона в "Ловеч" рядко се събират над 500 души. При "Левски" и ЦСКА цифрата е малко по-висока. С успехите на "смърфовете" трибуните в Пловдив отново започнаха да се пълнят. Феновете все още помнят сезон 2003-2004, когато тимът спечели шампионската титла. Тогава на стадиона редовно имаше по 10 хиляди зрители.
Допълнителен плюс
за запалянковците е присъствието на фолкдивата Емилия. Тя се появява често на срещите и събира доста подсвирквания с привлекателните си форми.

Организацията в тима на "Локо" (Пд) е на изключително ниво. Всеки си знае работата. Бившият шеф на Съдийската комисия и признат за най-добрия ни арбитър в последните 20 години Атанас Узунов има
сериозно уважение
сред съдиите. Факт е, че до момента "смърфовете" не са били ощетени в нито една среща. За разлика от "Левски" и ЦСКА. Столичните грандове не могат да се примирят, когато свирката не е в тяхна полза. Свикнали са през годините да бъдат подкрепяни. При "Литекс" ситуацията е още по-зле, защото от клуба непрекъснато излизат слухове за проблеми между спортно-техническото ръководство и президента Гриша Ганчев. Измислици или не, тези клюки ще внесат напрежение сред футболистите на лидерите във временното класиране. Огромен плюс за доброто представяне на "смърфовете" през пролетта е програмата. Тимът гостува единствено на "Литекс" от водещите клубове.

Малко по-трудни могат да бъдат визитите на "Черно море" и "Черноморец". За сметка на това пловдивчани приемат всички софийски отбори.
В момента "Локомотив" (Пд) изостава на 11 т. от лидера "Литекс". Преднината
изглежда огромна
за 15-те кръга, които остават до края на шампионата. Програмата на "оранжевите" е много тежка. Те имат тежки гостувания на "Миньор", "Черноморец", "Черно море", "Левски", "Славия" и "Локомотив" (Сф).

Купата е шанс
"Локомотив" (Пд) има невероятен шанс да атакува успех и в турнира за Купата на България.
При добро стечение на обстоятелствата дори финал в надпреварата би могъл да гарантира участие в Европа през следващия сезон.
"Смърфовете" изтеглиха най-благия жребий. Те ще бъдат домакини на закъсалия финансово "Пирин". Продължаването напред е почти сигурно гарантирано. За сметка на това двата фаворита за спечелване на трофея - "Литекс" и "Левски", ще се срещат в директен четвъртфинал. ЦСКА може да има проблеми срещу тима на "Черно море". Варненци изостават сериозно от битката за призовите места в "А" група и вероятно ще се концентрират върху Купата.
Последната четвъртфинална двойка е между "Черноморец" - "Славия". Президентът на "белите" Венци Стефанов от доста години мечтае тимът му да се завърне в европейските клубни турнири, а Купата е идеалното място, за да бъдат осъществени амбициите.

"Локо" (Сф) със скромен тим
"Локомотив" (Сф) ще започне пролетния сезон с доста по-скромен тим в сравнение с миналата година, когато бяха в борбата за титлата.
В състава вече не са топнападателите Мартин Камбуров и Цветан Генков. Техничарят Дерек Асамоа също беше продаден.
Подготовка с тима започнаха едва 18 играчи. Треньорът Диан Петков може да срещне проблеми при контузии на основни играчи.

"Черноморец" под въпрос
Бъдещето на "Черноморец" е под сериозен въпрос след напускането на Красимир Балъков.
Бившият национал беше конструктор на новия проект. Бизнесменът Митко Събев остана без подкрепата на управителния борд на "Петрол Холдинг". Той обяви, че поема лично издръжката на "акулите". Дори и редуцираният бюджет на клуба може да дойде повечко за сам човек.
Очаква се и отлив на публика, след като бяха въведени цени на билети. До момента мачовете на "Черноморец" бяха най-посещаваните в "А" група с около 7 хиляди зрители средно на домакинство.

"Черно море" реже парите
Ръководството на "Черно море" ще намали драстично парите за премии.
Играчите вече няма да получават бонуси по вътрешния правилник на клуба. Пари ще се вземат само за постигнати цели - класиране или серия от победи в първенството. Причината за това решение е непостоянството в тима. Въпреки финансовата стабилност и редовното плащане на заплати, варненци изиграха няколко много слаби мача през първия полусезон.
Част от мерките за намаляване на бюджета включиха и чистка сред футболистите. Заради нея от тима си тръгна суперзвездата Марио Жардел, за когото се говореше, че е най-скъпоплатеният играч в "А" група.