Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпругът ми прехвърли къщата на любовницата си през 2017-а. Тази жена непрекъснато беше у нас, спеше в семейната ни спалня с него. Това заяви в пловдивския окръжен съд Веска Хаджиева от с. Труд, обвинена в убийство на мъжа си Костадин. На 13 януари т.г. 68-годишната счетоводителка го удушила в банята, след като се скарали за ключове. По думите й той взел нейните, докато била в избата за ябълки, и залостил вратата. Успяла да влезе в сградата през лятната кухня и отишла при него да ги иска. На прага на банята Костадин й казал, че няма да й ги даде, и я напсувал. Ударил с налъм по главата и с шамар през лицето.

"Нарани ме и по ръката, впоследствие посиня цялата и се поду", разказа Хаджиева. Двамата се сборичкали, при което огледалото в помещението се строшило. Парчета от него се забили в крака на съпруга й и лиснала кръв. При схватката Костадин и Веска паднали на земята. Тогава счетоводителката го стиснала за шията.

"Исках само да се защитя. И през ум не ми е минало да го убивам, обясни подсъдимата. Според събраните доказателства, след като мъжът й издъхнал от задушаване, Хаджиева е избърсала с кърпа кръвта по плочките на банята. Пред съда тя твърдеше, че оставила съпруга си жив. Дори й казал да се маха. На следващия ден отишла на работа - след пенсионирането си продължавала да се труди в стопански център край Пловдив. Няколко часа по-късно близките й се обадили да се прибира, че Костадин е починал.

В залата стана ясно, че отношенията в двойката са се влошили преди няколко години. Племенницата на Веска посочи, че леля й често е ходела насинена. Въпреки това не предприемала развод. След смъртта на единствения син на Хаджиеви обстановката в дома станала непоносима. В съда счетоводителката настоя за съкратен процес с разпит само на двама свидетели. Ще бъдат изслушани и резултатите от двете съдебно-медицински експертизи - нейната и на жертвата.

Веска Хаджиева в съда
Веска Хаджиева в съда