Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Таков
Йордан Таков

Йордан Таков и жертвите имат общ бизнес с внос и рециклиране на кафе машини, спор за пари е основната версия за престъплението

Баща и син бяха застреляни във вторник в склад на ул. “Борба” 18 в Пловдив.

Жертвите Васил и Христо Ботеви са на 52 и 32 г.

Извършителят на двойното убийство е Йордан Таков, на 45 г. Той е бил съдружник на по-младия мъж. Имат фирма за рециклиране на кафе-машини.

“Сигналът за престъплението е бил подаден в 15, 50 ч. на тел. 112. Автопатрул на Трето районно управление е пристигнал на място за 3 мин и е задържал извършителя на място”, съобщи шефът на полицията комисар Йордан Рогачев на местопрестъплението. По думите му има свидетел, който е бил близо до склада, където е станала екзекуцията. Той е чул изстрели, а след това е видял от помещението да излиза мъж. Точно той се е обадил на спешния телефон.

“Двойното убийство е извършено със законно притежаван пистолет “Макаров” след спречкване между бизнеспартньорите. Все още се изяснява мотивът. Работи се по всички версии. Оръжието е иззето”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Жертвите Васил Ботев и синът му Христо
Жертвите Васил Ботев и синът му Христо
Йордан Таков е зипразнил целия пълнител на пистолета в телата на Васил и Христо Ботеви. Арестуваният няма криминални регистрации. Има семейство и деца, както и жертвите му. Таков е давал кафе-машините на бащата и сина, за да ги преработват. По непотвърдена информация е бил племенник на Васил Ботев. Предполага се, че скандалът може да е избухнал заради пари. Двете жертви имат стари криминални прояви.

“Бяха нормални, работещи хора. Преди 2 г. дойдоха в склада”, посочи нощният пазач Тодор Тодоров. Възрастният човек беше шокиран, че на обекта, който охранява, е станало тежко престъпление.

Йордан Таков и Христо Ботев са съдружници в “Сити Груп 1 БГ”. Третият им партньор с равни дялове Иван Нейков не е бил на мястото на инцидента във вторник следобед.

Таков и Ботеви - баща и син, са имали и друг бизнес, освен внос и рециклиране на кафе машини. Друга тяхна фирма поставя вендинг автомати в града под тепетата. Бизнесът им вървял добре. Всички са шофирали скъпи коли и редовно са ходили по екскурзии в чужбина.

Спор за пари между съдружниците е основната версия за престъплението. Предполага се, че Йордан Таков не е имал намерение да ги ликвидира и е започнал да стреля спонтанно.