Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров остава сам в Столичния общински съвет. Другият съветник от партията - Борислав Иванов влиза в политическа група с четиримата съветници от ВМРО. Новината съобщи във фейсбук зам.-председателят на СОС арх. Борислав Игнатов, който пък е от “Демократична България”.

“Новината от днес в СОС - единият съветник от “Атака” и четиримата от ВМРО формират група. Волен Сидеров става независим като Борис Бонев”, написа Игнатов.

Пред “24 часа” Карлос Контрера от ВМРО потвърди информацията. Новата група ще се нарича “Патриоти за София” - под това име и в предишния мандат ВМРО и “Атака” работиха заедно в СОС.

“Този модел не е изчерпан. Мисля, че заедно направихме доста смислени неща за София. Г-н Сидеров обясни, че не иска да се обвързва в политическа група, за да има свободата сам да поставя и предлага важни теми”, обясни Контрера.

Фактът, че другият съветник от “Атака” влиза в “Патриоти за София”, а Сидеров - не, според Контрера показвал “ниво на демократизъм”.

На следващата сесия на СОС новата група ще предложи за зам.-председател именно Борислав Иванов от “Атака”. Така без групи в СОС остават само Сидеров и Борис Бонев.