Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев
Иван Гешев

"Концепцията ми е стратегия за управлението на прокуратурата в следващите 7 години в случай, че ми гласувате доверие". Така започна речта си кандидата за главен прокурор Иван Гешев по време на изслушването му. 

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК. 

"Увереност, че ще се справя със задачите ми, дава дългогодишният ми стаж в правоохранителните органи, както и управленческият ми опит, който имам. Аз бях наясно, че имам подкрепата на колегите да участвам в тази процедура и всяко друго решение би означавало да предам тяхното доверие, както и да предам труда, който вече се отчита от Европейската комисия и партньори", коментира още Гешев. 

"Вярвам, че е време прокуратурата да поеме сама отговорност за собственото си управление. Това не е само мое мнение", увери кандидатът за главен прокурор. 

Относно мотивацията си Гешев заяви: В България съществуват политико-икономически къргове със сериозен финансов и медиен ресурс, те определено са засегнати от прокуратурата. Това, което те правеха през последните години е да се хранят от говорене срещу институцията, включително да изграждат идеологическата си база върху прокуратурата и съдебната власт. Аз не приемам това, че се опитват да ми казват кое е истина. Няма да забранявам чуждото мнение, но не уважавам това да ми казват на мен какво трябва да мисля, каза Гешев. 

 "Ако се откажа заради една такава медийна атака, означава, че ме е страх и ще подведа колегите, които са ми гласували доверие", коментира Гешев по повод атаките.

"Това не е политическо говорене, а е отговор на политическа атака към част от съдебната власт. Тези атаки дългогодишно, бавно и постепенно уронват не само имиджа на прокуратурата, но и на цялата съдебна власт", каза още той.

Изказването на Иван Гешев беше прекъснато от сигнал за бомба във ВСС. След гласуване, кадровиците решиха да продължат изслушването.