Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Фейсбук/Йорданка Фандъкова
Снимка: Фейсбук/Йорданка Фандъкова

“Г-жа Манолова е чула част от истината, но може би не знае, че ние имаме разработен проект за изграждане на инсталация с използване на RDF горивото в завода за отпадъци, с което наистина би могло парното да поевтинее, но този проект трябва да се развие, да се защити и да се получи финансиране, а това тече в момента.”

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод изказването на кандидата за кмет Мая Манолова, че в сметището до София се заравя скъпоструващо гориво, с което парното в столицата може да поевтинее с 50 млн. лв.

“Вероятно не знае и че от 2009 г. започнахме проекта за рекултивация на проекта в Долни Богоров, който предстои да завърши през следващите години. Бих се радвала да чуя предложения за решение на проблемите. Спомням си много добре г-н Станишев береше макове на поляната, на която днес сме изградили най-модерния завод за преработка на отпадъци, който е втората фаза на цялата инсталация и разбира се предстои и трета фаза. Ще се радвам да видим и гората, която ще порасне след рекултивацията”, продължи Фандъкова. Тя подчерта, че рекултивацията, която се прави има специално разрешение от експертите от МОСВ.

“За 10 г. успяхме да направим така че да забравим кризата с отпадъците, да забравим балирането и площадките, на които гниеха балите и миришеше половин София. Днес имаме модерни инсталации и трябва да продължим да строим и надграждаме”, каза още тя.