Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Много българи обичат да залагат на футбол, но срещат един проблем - когато приключи сезонът в големите европейски първенства и турнирите на УЕФА, те не виждат на какво могат да залагат. Като изключим, разбира се, седмиците, в които има Световно или Европейско първенство, те разглеждат лятото като една празна пустиня и чакат с нетърпение да дойде септември, за да могат да се върнат към любимото си хоби.

Само че, през лятото има не малко футболни състезания, които също предоставят много възможности за забавление и спечелване на пари. Също така има много букмейкъри които покриват всички интересни летни мачове, така че в никакъв случай не бива да разглеждате месеците юни или юли като празни, съветват типстърите от Prognozi365.

Ако искате да знаете какви футболни състезания можете да следите през лятото, тази статия със сигурност ще ви бъде полезна. Тук ще представим някои от най-добрите лиги и турнири за футболни залози през лятото.

Национални шампионати във формат пролет-есен

Все повече стават националните първенства, които се провеждат във формат пролет-есен - тоест, започват през пролетта и приключват през есента. Въпреки че нито една от големите футболни сили в Европа все още не е преминала към този формат, то първенствата на десетки други държави са в пика си през летните месеци. Това са най-вече северни страни, в които условията през зимата са неподходящи за провеждане на спортни събития на открито, но и не само.

Интересен факт е, че в България също често се чуват мнения от футболни хора, че този формат на първенството е много по-подходящ, тъй като ще се избегне дългата пауза по средата на първенството между декември и февруари, както и ще позволи на отборите да бъдат в по-добра кондиция за началото на европейските битки. С оглед на увеличаващите се мнения в тази посока, нищо чудно след някоя година да гледаме (и залагаме) и Първа Лига през лятото.

И така, кои са първенствата, на които в момента можем да правим онлайн залози през лятото?

В Европа, такива първенства са тези на Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия, Латвия, Беларус и Ирландия, като вече ръководните органи и на други държави обмислят да последват примера на изброените страни.

По същото време се играе и набиращото все по-голям авторитет първенство на Северна Америка - MLS, в което участват най-добрите отбори на САЩ и Канада.

Друга интересна опция е Суперлигата на Китай, в която в последните няколко години пристигнаха някои от най-големите звезди на европейския футбол. През този сезон в нея могат да се наблюдават играчи като Яник Ферейра Караско, Марек Хамшик, Паулиньо, Езикел Лавеци, Хавиер Масчерано, Муса Дембеле, Едер, Маруан Фелайни, Грациано Пеле, Хълк, Оскар и много други добре познати имена.

Efbet и Bet365 приемат още залози на летните първенства на Сингапур, Еквадор, Индонезия, Япония, Филипините, Тайланд и други.

Международни турнири

Всички играчи в платформите за онлайн залози са добре запознати с провежданите на всеки четири години Световни и Европейски първенства, които чупят всички рекорди за поставяни залози, но повечето хора подценяват континенталните шампионати на другите континенти, които се провеждат в годините, в които няма нито Световно, нито Европейско.

На всеки две години можем да гледаме Копа Америка с участието на Бразилия и Аржентина, а от 2019 г. вече и Купата на Африканските Нации се играе през лятото, след като много години преди това се организираше през януари. Промяната може и да е силно критикувана от участващите отбори и футболисти заради непоносимите жеги по това време в Африка, но пък поне залагащите могат да са доволни, че имат още една опция през лятото.

Естествено, не можем да пропуснем и клубните международни турнири и най-вече квалификациите за Шампионска Лига и Лига Европа. Те започват още от последните дни на юни с предварителни кръгове, а същинската фаза на квалификациите, в която вече се включват и българските отбори, по традиция стартира около една седмица след началото на юли.

На какво можем да залагаме през лятото извън футбола?

Залозите винаги са по-интересни, когато не се ограничават само до футбола, а през лятото имаме не по-малък избор от другите сезони на събития в другите спортове.

През цялото лято продължава и сезонът във Формула 1 и за всички стартове могат да се открият залози във всеки уважаващ себе си сайт за онлайн залози.

Дори и баскетболът в щатите има своя лятна лига, която може и да е далеч от популярността на редовния сезон в НБА, но все пак предоставя достатъчно благодатни възможности за залози.

Не бива да пропускаме и ежегодното издание през юли на Тур Дьо Франс, най-голямата колоездачна обиколка в света, която обаче все още се подценява от част от букмейкърите заради по-ниския интерес към този спорт сред любителите на хазарта.

Защо да чакате?

Ако чакате да започне новия сезон на Английската висша лига, за да се завърнете към залозите, ще изпуснете много интересни моменти. Ако просто искате да си дадете почивка, добре, но не бива да подценявате възможностите за онлайн залози на летните събития от футбола и останалите спортове. Да, специално във футбола няма съмнение, че през есента и пролетта е по-интересно, но наличието на десетки лиги може да бъде достатъчно, за да поддържа интереса ви през цялото време. Радващо е, че се забелязва тенденция да се увеличават провежданите през лятото футболни шампионати, така че можем да очакваме за в бъдеще да разполагаме с още по-голям избор през юни или юли. В същото време, при другите спортове така или иначе е не по-малко интересно от който и да е друг период на годината.