Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Иван Димитров Снимки: Авторът
Д-р Иван Димитров Снимки: Авторът

Граждански иск за 150 000 лева предяви в пловдивския окръжен съд срещу д-р Иван Димитров жената на убития от него Георги Джевизов - Плъха. 

За пръв път днес Надежда Стоева, която е живяла с рецидивиста на семейни начала, се появи на разпоредителното заседание. Досега тя отсъстваше, а роднините на Плъха твърдяха, че е в Германия.

В залата адвокатът на Стоева - Дениз Хюсеин, направи искане за експертиза за бащинство на малкия Али, за когото Надежда Стоева посочва, че е син на Жоро Плъха. Искането си защитникът обоснова с това, че ако се докаже бащинство, невръстният син на Джевизов също ще има право да получи обезщетение.

Адвокатите на д-р Иван Димитров се противопоставиха на подобна експертиза, тъй като според тях такава ще затрудни и забави процеса. Защитникът на родителите на Плъха - Красимил Елдъров, също не се съгласи с искането на колегата Дениз Хюсеин. В крайна сметка пък той сам го оттегли.

Двамата защитници на пловдивския рентгенолог заявиха, че клиентът им иска съкратен процес.

Лекарят е обвинен в умишлено умъртвяване на Георги Джевизов при превишаване на пределите на неизбежна отбрана, както и за незаконно притежаване на пистолет и 17 патрона.

В момента съдът заседава, като даде 15 минути почивка, след която процесът ще продължи.

Адвокатът на Надежда Стоева (вляво) и самата тя
Адвокатът на Надежда Стоева (вляво) и самата тя