Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Лятото вече е в разгара си, а отпускарският сезон е тук, така че е време да започнем с проверката преди да потеглим към морето. Сега ще дадем малък наръчник с основни насоки, одобрен от лидера в продажба на гуми онлайн medina-med.com.

Наръчник за проверка на гуми преди път

Задължително условие за безпроблемното пътуване е предварителната проверка. Ето няколко указания за това, накъде предимно да насочим вниманието си:

- спукана гума - огледайте внимателно протектора и ако забележите забили се камъчета или други остри предмети в каучука, премахнете ги и изчакайте да видите дали ще започне спадане;

- грайфер - измерете със специален уред дълбочината на грайфера в средната му част или погледнете предвидените за целта индикатори и ако износването е достигнало тяхното ниво, непременно направете смяна. Стандартно, минималните стойности за дълбочина са 2 мм през лятото и 4 мм през зимата;

- налягане - изключително важен показател, който периодично трябва да проверявате, особено преди тръгване. Това се прави с манометър във вентила и когато автомобилът не се е движел поне два часа. Ако са нужни корекции, направете ги. Точните стойности ще откриете на стикер на колонката от към шофьорската врата или при капачката на резервоара;

- баланс - обикновено при нарушен баланс се наблюдава вибрация във волана, при което е нужно посещение на специализиран сервиз, където чрез определено оборудване да се измери с точност отклонението и да се коригира.

Резервна гума... Ами ако няма такава

Важно е предварително да проверим нейното състояние и ако открием дефекти или нещо съмнително, като напукан каучук или прекалено ниско налягане, да вземем съответните мерки. Неприятно би било, при инцидент на пътя, да установите, че липсва резервата или тя не е годна за използване точно в момента, когото най-много се нуждаете от нея.

Ами ако тя изобщо липсва? Голям процент от днешните автомобили излизат от заводите без резервно решение в багажното отделение, с цел намаляване теглото на превозното средство и съответно спад в отделяните вредни емисии. В същото време обаче, производителят е предвидил ремонтен комплект, в чиято основа стои специален спрей, позволяващ временното запълване на дупката до достигане до най-близкия сервиз.

Доверете се на професионалисти, посети Медина-Мед

Във всякакви случаи, не само при по-горе описаните, можете да посетите някой от сервизите на Медина-Мед в страната. Наскоро отвориха врати и в кв. Младост 4 в София! Те са снабдени с най-съвременното и технологично оборудване, а с него работят само висококвалифицирани професионалисти с дългогодишен опит в сферата. С времето до такава степен са подобрили системата си на работа и продуктивността си, че дори и да имат голяма посещаемост, няма да се налага да чакате дълго.

Услугите им винаги са били и ще продължат да бъдат на достъпни цени, а ако се нуждаете от покупката на нови гуми, посетете ги онлайн, където многообразието е доста голямо. В случай, че се затруднявате, свържете се с експертите им и те ще Ви съдействат.