Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на община Сърница Неби Бозов разговаря с майката на болното дете, които били оставени без ток. Снимка: Неби Бозов
Кметът на община Сърница Неби Бозов разговаря с майката на болното дете, които били оставени без ток. Снимка: Неби Бозов

Кметът на планинското село Медени поляни Абдула Абдулах спрял тока на семейство с болно дете, защото на евроизборите не гласували за определена партия, според препоръката му. Това съобщи кметът на община Сърница Неби Бозов.

Общинският кмет бил сигнализиран от бедстващото семейство в петък късно вечерта и на следващия ден отишъл на място, където се срещнал със семейството и те му разказали за неволите си и действията на Абдулах.

В Медени поляни Бозов установил, че къщата на семейството е вързана за трафопоста на селското кметство. Сметките си плащали на кмета, а той им издавал квитанции.

В събота ток на бедстващото семейство е пуснат с помощта на съседи, т.к. Абдула Абдулах, въпреки настояването на общинския кмет, категорично отказал да им подаде електричество. Оказало се, че това не е единственото семейство в селото, което ползва електричество от трафопоста на селското кметство.

Неби Бозов е категоричен, че никой не е упълномощавал Абдула Абдулах да продава електричество от кметството и това е сериозно нарушение на закона. Все още не е ясно колко абонати се захранват от трафопоста на селското кметство. В Медени поляни живеят около 750 човека, уточни Неби Бозов.

В понеделник кметът на община Сърница е сигнализирал компетентните органи и по случая започва проверка.