Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков СНИМКА: Архив
Депутатът от ГЕРБ Тома Биков СНИМКА: Архив

НФСБ е по-ефективна опозиция от БСП, винаги сме се старали да бъдем коректив, заяви лидерът на НФСБ

Завръщането на БСП в парламента след близо четири месеца бойкот бе приветствано от депутатите в ГЕРБ и ДПС. Единствен обаче лидерът на НФСБ Валери Симеонов не приветства решението на червените.

"По-добре е, че БСП се върнаха. Работата на парламента не е задължително да е спокойна. Най-добре е всички народни представители, които са избрани, да бъдат в зала. Аз смятам, че те взеха правилното решение - да се върнат в парламента. Те не трябваше и да напускат, но всеки има правото да сбърка и след това да се поправи", коментира пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Много по-добре е. Работата на една опозиция е в пленарната зала и ние приветстваме решението им да се върнат. Сега ще има и по-силен дебат и по-качествена работа на парламента. Не е добре, когато някой напуска залата", каза пък зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Подчерта, че едно такова решение винаги е във вреда на този, който го прави.

"Естествено, че работата ще се забатачи сега, защото ще започнат неоснователни възражения, оспорвания и т.н. Както беше в началото. Може би ще им трябва известно време да си възвърнат самочувствието, но мисля, че и без тях парламентът работеше доста ефективно", отсече лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него това, че предните месеци не е имало опозиция в парламента, не означава, че не е имало коректив на властта.

"Досега не е ли имало коректив в лицето на НФСБ? В тази наша коалиция, в която участваме, винаги сме казвали на доброто, че е добро и на лошото, че е лошо - тоест винаги сме се старали да бъдем коректив, което до голяма степен ограничава или обезсмисля възможностите за действие на опозицията. По принцип опозицията, когато има някакви възражения, го прави повърхностно, като се гони скандала. И мисля, че в това отношение НФСБ е по-ефективна опозиция от БСП в изминалите две години", категоричен бе той.

На въпрос ще подкрепи ли предложението на ДПС за намаляване ДДС-то върху хляба и книгите, и безплатните детски градини, той заяви: Трябва първо да се запознаем. Ние котка в чувал не купуваме.