Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравко Дечкин СНИМКА: Авторката
Здравко Дечкин СНИМКА: Авторката

17 000 лева или "БМВ" Х5 е обещал синът на убитата милионерка Виолета Балабанова на Здравко Дечкин, за да задигне той чантата й с нотариални актове за скъпи имоти. Това се разбра в Пловдиския апелтивен съд, където Дечкин обжалваше ареста си. Той бе задържан миналата седмица, като срещу него е повдигнато обвинение за грабеж на Балабанова и нанасяне на средна телесна повреда, в резултат на която тя е починала.

В съда стана ясно, че Дечкин се е познавал със сина на Балабанова - Георги. Според разследващите именно той е поръчал нападението над майка си. Искал е да прибере нотариални актове за скъпи имоти в Пловдив и впоследствие да ги продаде. 

Балабанов е знаел, че майка му е носила въпросните документи винаги в дамската си чанта. Във фаталната вечер на 30 септември 2009 г. Дечкин и Георги Балабанов са провели 14 разговора помежду си. Синът на Баланова вечерял с нея, след което я оставил в дома й в Пловдив на ул."Св. Климент".

Точно там я е нападнал Здравко Дечкин, издърпал чантата й, но тъй като тя оказала съпротива, я намушкал 5 пъти. На 8 октомври 2009 г. жената е издъхнала в болница. 

Както вече "24 часа" писа, извършителят на нападението е разкрит след 10 години по два отпечатъка на входната врата на Балабанова.

"Нито съм бягал от полицията, нито имам намерение да го направя. Развивам законен бизнес вече 11 години. Досега не съм влизал в съд", каза самият Здравко Дечкин, който е съсобственик на билярден клуб.

Адвокатът му Славчо Николов пък посочи любопитната подробност, че заведението на задържания е на метри от Окръжната следствена служба и в продължение на 10 г. полицаи са си пили кафето и играли билярд в клуба. 

Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на Здравко Дечкин, като посочи, че има достатъчно доказателства за авторството на престъплението. Мъжът е тестван след задържането си на полиграф, който показал, че лъже. Веднага след ареста му си е признал за нападението пред разследващ полицай. Днес в съда обаче заяви, че е невинен.