Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил в сряда бързо да се поправят оградите по магистралите.
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил в сряда бързо да се поправят оградите по магистралите.

Започвайте да строите, разпорежда премиерът след

отхвърленото вето върху бързите отчуждавания

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите.

“Не може да излезе кон на магистрала. Късмет е, че хората са живи”, заяви той на заседанието на правителството в сряда. На 26 май вечерта Бранимира и Калоян Йорданови пътували по “Тракия”, когато пред тях излязъл кон. Ударът в дясната страна се разминал без пострадали.

Сигнал за кон на аутобана е бил подаван на тел. 112 няколко пъти. Първоначално животното е било отведено извън магистралата от служителите на пътноподдържащата фирма, но часове по-късно отново излязло на платното. Според пътната агенция това е станало през един от пътните възли.

По повод този инцидент Борисов е категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения. “Там, където са откраднати, веднага да се възстановят, там, където са пробити, да се поправят, а полицаите от Пътна полиция, които са по магистралите, да наблюдават тези пасища”, разпорежда премиерът.

По-рано той коментира и ветото на президента Радев върху промените в Закона за държавната собственост. Те предвиждат ускорени процедури за отчуждаване на терени за националните обекти. “Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин”, разпорежда премиерът на регионалния министър Петя Аврамова. От “Младост” до “Тракия” тая страховита тапа трябва да се развърже незабавно, казва той. И иска бързо да се строят околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, магистрала “Хемус”, пътищата Монтана-Видин и Ботевград-Мездра. Имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага, казва Борисов.