Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Опитите за приемане и налагане на Истанбулската конвенция не само, че не са спрели, а и се засилват. Преди няколко часа получихме информация. Утре в Европейския парламент ще се гласува важна резолюция, с която се иска от Съда на ЕС да даде процедура, по която Истанбулската конвенция да бъде подписана от съюза като цяло.

Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънредна пресконференция в централата на червените днес.

Осем държави са против нея, сред които и България. Ако се стигне до подписване на тази конвенция от името на ЕС, по силата на договора за съюза, сключеното споразумение ще има обвързваща сила за държавите, обясни Нинова.

“Ето защо се обръщаме с призив към всички български евродепутати: В последния месец видяхме анкети, в които децата трябваше да се самоопределят като момичета, момчета или нещо друго. Видяхме и документи в български училища и детски градини, където не сме майки и бащи, а родител едно и родител две. Призовавам всички колеги - Ние сме различни политически и идеологически. Това е момент, в който да покажем, че над всички нас е Конституцията. Призовавам ги да гласуват против”, каза още соцлидерката. И допълни, че макар партиите да са изправени пред предизборна кампания, темата не трябва да се върти около конвенцията, а да се гледа към теми като икономика, сигурност, социални политики и др. Според нея именно затова евеодепутатите трябвало да се обединят и да гласуват против.