Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бутат незаконни къщи в пловдивската Шекер махала СНИМКИ: Радко Паунов
Бутат незаконни къщи в пловдивската Шекер махала СНИМКИ: Радко Паунов

С рев, писъци и заплахи за хвърляне под багерите започна поредната акция по събаряне на незаконни къщи в пловдивската Шекер Махала. 

Има засилено полицейско присъствие, но до екшъни все още не се е стигнало. Незаконните постройки са залепени буквално за оградата на училище "Панайот Волов".

"Трябва да освободим улица "Деница", която е застроена абсолютно неправомерно с над 10 къщи", заяви кметът на район Северен Ральо Ралев, който ръководи акцията. 

През това време ромки, чиито къщи се рушат от багер, го кълнат неистово. 

"И ти да останеш без къща!", изрича срещу него Елена Методиева. 32-годишната жена твърди, че остава на улицата с 4 деца. "Ами, какво да правим? Видяхме, че другите строят, и ние си вдигнахме 2 стаи. Сега къде да отидем да живеем?, питаше тя. Бременната Роза Сергеева, която чака пето дете също остана на улицата. "Мъжът ми рови в казаните за смет. Довечера ще взема 4-те деца и ще ги водя да спят в училището", закани се тя. 

Продължаваме да бутаме. Зимата преустановихме, но трябва да изчистим цялата улица "Деница", категоричен е кметът Ралев. Той отрече акцията да е предизборна. И припомни, че последно в същата махала, но на улица "Напредък", през есента е съборил 50 къщи. 

СНИМКИ: Евгени Цветков
СНИМКИ: Евгени Цветков