Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Бончев (с бялата блуза) разговаря с един от адвокатите си в коридора на съда
Ангел Бончев (с бялата блуза) разговаря с един от адвокатите си в коридора на съда

Бившият президент на ФК "Литекс" и член на изпълкома футболния съюз Ангел Бончев бе оправдан днес по дело за закана за убийство. Той бе обвинен от прокуратурата, че на 25 октомври 2017 г. при скандал в хидропарк "Казичене" е насочил пистолет срещу главата на големия си син Бончо и му казал: "Ей сега ще те гръмна като куче".

След 3 поредни заседания през декември, януари и март 3-членен състав на Софийския районен съд обяви Бончев за невинен. Решаваща се оказа думата на двама съдебни заседатели - Георги Касапов и Николай Панайотов. Съдията по делото - Красимира Проданова, е подписала с особено мнение.

По време на процеса, а и в началото на днешното заседание, адвокат Николай Беров й поиска отвод, но той бе отхвърлен като неоснователен.

Бончев, който през цялото време стоя на крак, въпреки че според защитата му е с разбито здраве, посрещна решението на съда с тежка въздишка и не скри, че това е "много труден момент в живота му". Пред съда той заяви, че преживява проблемите с Бончо много тежко. 

Младежът е негов син от първия му брак с Таня Модева. Бизнесменът има и по-малък син от Камелия Аврамова, която също като Бончев през 2008 г.  стана жертва на бандата за отвличания на "Наглите". Тя преживя 68 дни в плен, по-късно се разболя от рак и почина. Синът й - Ангел, който е 9 г. по-малък от Бончо, не бе допуснат до разпит като свидетел по делото. Защитата искаше той да даде показания за отношенията в семейството след отвличането.   

Решението на съда подлежи на обжалване. "Ще внеса протест", каза прокурорът Тодор Куюмджиев. При пледоариите той поиска осъдителна присъда, но и снизхождение. "Ангел Бончев е дал много за България, не е осъждан и не е искал да убие сина си. Обвинението не е за опит за убийство, а за закана", поясни прокурорът.

Двама адвокати - единият резервен и назначен от съда, поискаха оправдателна присъда. Бончо бе частен обвинител и искаше да разпитва баща си, но до това не се стигна.  Въпроси задаваха само адвокатите, които с часове спореха кои свидетели са надеждни и на кого да се даде вяра. Записи от камерите в хидропарка в момента на разправията няма.

Очаквайте подробности